Week 2 verslag door Mauro en Helena

maandag:
We hebben vandaag een verjaardagskalender gemaakt. Dat was leuk. We hebben veel krijt gebruikt om een tekening te maken. Daarna zijn we in onze tekening gesprongen. We zijn ook gaan sporten. Hier hebben we veel gelopen en stretchoefeningen gedaan.

dinsdag
We hebben gisteren een nieuwe manier van rekenen uitgetest. Die was wel leuk. We hebben hier de klas gemeten. We hebben de honderdtallen en duizendtallen gesprongen. Eerst van nul tot 1000 en dan weer terug. Namiddag hebben we onze eerst vrije tekst geschreven over de vakantie.

woensdag
Tijdens de rekenles hebben we onze eigen meetlinten gemaakt van touw. Hiermee hebben we dan dingen gemeten die bv. 1 meter of 8 meter lang waren. Helena en haar vriendinnen hadden veel te veel koeken en fruit. We kregen het niet meer op… Ten slotte hebben we een klastekst gekozen. Het gaat de kat van Mirthe en nu kunnen we misschien een dierenproject beginnen.

donderdag
We hebben vrije werktijd gedaan met Ann en ook trefbal gespeeld, leren spelen. Namiddag hebben we gelezen. Anja legde uit hoe we een stamboom moeten maken. “Maar ik noem het een boomstam” (Mauro). Onze vragenblokjes hebben we ook versierd.

vrijdag
Onze portefeuilles hebben we gevuld met centjes om mee te rekenen. Tijdens de rekenles hebben we ook gerekend met getalkaarten. We hebben ook heel hard gewerkt en gelukkig nog geen huiswerk gekregen. Als het “ naar huis tijd” is gaat iedereen naar huis met een lach op zijn gezicht omdat het een leuke dag was.

 

Comments are closed.