wat voerden we deze week uit?

Maandag 20/10/2014 tot en met vrijdag 24/10/2014 – week nr.: 8 – beleving/onderzoek: neuzen onderzoek /keuze systeem in de hoeken verder opvolgen  – begrippen: geo figuren(cirkels, vierkanten, driehoeken,..)

 Maandag 20/10/2014: Naar aanleiding van het verhaal:”Hoe Tito zijn neus kwijtraakte” werken we deze week vooral aan het “ neuzen onderzoek”, we knutselen met geo figuren en maken er mannetjes met wiebelogen van. We zoeken op internet en in de klasboeken verder naar neuzen informatie:Welke neuzen zijn er zoal?Hoe zien de dieren neuzen eruit?Wat heeft er nog allemaal een neus? Wat kan je met je neus?                                          We houden een fotosessie van neuzen en maken een neuzenblad. Als afsluiting tonen we ons neuzenmannetje aan mekaar en luisteren nog naar het verhaal: “Met opa op de fiets”.

Dinsdag 21/10/2014: Na de praatronde gaan we op stap op de speelplaats , op zoek naar zaadjes, blaadjes, noten pitjes ….Samen met Gloob en Teo zorgen we voor duurzaamheid en voor onze aarde, we leren het lied van Gloob en Teo met poppenspel. Namiddag gaan we alles wat we buiten vonden sorteren en laten het drogen in de mandjes: de pitten van de zonnebloem uitpeuteren en bewaren. Verhaal met het boekje van Gloob en Teo

Woensdag 22/10/2014: Na de praatronde gaan we op geuronderzoek buiten en alles wat lekker/speciaal ruikt stoppen we in een geurpotje.Tijdens het tutti frutti moment eten we sappige clementines. Met onze potjes doen we een geurenlotto en we halen er nog andere lekker ruikende potjes bij. En nu maar ruiken! Wie herkent de geuren en kan ze op de juiste foto leggen?

Donderdag 23/10/2014: Vandaag gaan we naar de sportklas, springen over touwen, hoepels, waterplassen en spelen met de wind, we gooien materialen over naar mekaar en spelen met de blaadjes die van de bomen vallen. We dansen rond het puntje van onze neus. Met individueel materiaal vormen ontdekken: hamertje tik, logi blokken, geo metrix, giroform, ..We oefenen het bewegingsliedje: “hoofd en schouders, knie en teen,..” Als afsluiting luisteren we naar de regendruppels (regenstok) en spelen met de kleuren van de regenboog (kleuren meng bekers)terwijl we luisteren naar het verhaal: “regen”.

Vrijdag 24/10/2014: Na de praatronde ronden we het neuzen onderzoek af. We werken alles af van afgelopen week en houden een grote sorteer opruim. Als afsluiting van de week gaan we zwemmen.

Fijne vakantie!

 

Comments are closed.