waanzinnige zeeklassen blogboek deel 3

Hoofdstuk 5

De pinguïn en de zee-aap

We stonden plots op en zagen een pinguïn. Terry was er ook maar Andy niet…. We wisten niet waar hij was. We zochten en zochten en zochten … We hoorden een gil. Terry had weer zee-apen besteld en dit keer was ‘t een echte zee-aap geworden. De zee-aap en de pinguïn dansten samen met ons de pinguïndans. Dat was flapperig.

Die pinguïn was eigenlijk onze Andy. Want hij houdt er heel veel van!

Eerst ontbijten  en dan een ochtendwandeling om even buiten te zijn en af te koelen. Binnen gingen we speciaal knutselen: katnaries-vliegers bouwen, rare dingen maken, combineerdieren en  maskers maken en waanzinnige uitvindigen van Terry: alarm, schietkraam, piepwave-tring-ding.

 

 

De groenten geertjes bouwden ondertussen een fort van patattenpuree en zand en groenten-kanonsballen die heel heet waren.

We waren stikop, stikkapot, te kapot om nog te lopen, ‘ik ben zo mooeeee’, slaperig, doodop DUS rusten in de kamers was nodig! Een paar minuten waren genoeg!

 

 

Hoofdstuk 6

Piraten op komst

Kapitein Houthoofd en Mary Read wilden ons uit het huis jagen, gooien, sturen, smijten, … . ze wilden trouwen en een feestje houden in ons huis, met piraten en niet met kinderen! Ze kusten niet echt maar beten in elkaars neuzen, dat was gek!

Pas als wij ook piraten wilden worden mochten we blijven. We moesten opdrachten doen:

Ons verkleden als een echte piraat.

Cakejes van meelwormen bakken, jummie…

Touwtrekken.

We trokken heel hard , zeiden toen 1 2 3 en lieten los. Alle piraten, mama’s en papa’s vielen op hun poep en stuiterden nog een beetje verder tot aan de bunker. ’t Leek alsof er stuiterveren onder hun poep zaten.

Kanonskogels gooien.

3benen race was de uitdaging maar wij konden zelfs een 13 benen race houden zonder vallen. We konden wel 1000000000000000000000000000000000000000000000 rondjes stappen, zo goed waren wij!

Na al die opdrachten vonden we in een bijzonder, mini, klein, ietsiepietsie kleiner dan een zandkorrel, zo klein! Bosje de schat!

We smulden van chocolade.

Al de piraten vrienden hadden hun kat gestuurd. Ze kwamen dus niet opdagen. Ze wilden nog een schat en moesten nog een schip enteren. Of misschien hadden ze geen zin om te komen . Of waren ze op een ander feest of …

Op ’t piratenfeestwaren leuke spelletjes zoals zeeslag met lekkere boten. Memory, meelworm cakejes, chocolade kogels, een kogel-steentjes spel  , er waren ook eitjes, piratensoep, piraat 5dip hotdogs, scheepsbeschuiten en kanonnen, potgrond- bruine smurrie-chocomousse, …

Het leek wel een heuse kermis. Misschien moeten we in ons volgende boek een piratenverdieping bouwen !

Mary Read en Kapitein Houthoofd wilden ’t geld meenemen maar Terry zei: we verkleinen jullie als jullie … uw geld of een verkleind leven! Ze kozen voor hun geld afgeven en toen was ’t feest uit.

Na het eten schreven we in onze waanzinnige schriften en deden we yoga om rustig te worden en goed te kunnen slapen. Je zou kunnen dromen dat je door een vlinderveld huppelt tot bij een riviertje waar heel lieve dolfijnen rondzwemmen.

We sliepen als rustige beertjes in onze holletjes…

Of hadden we dat al gezegd?

 

 

Comments are closed.