waanzinnige lijst deel 2

opeens besefte Jef dat we zomaar tijdens de middagpauze een proef van de waanzinnige lijst oplosten… Hoe eet je zonder bestek? Ah ja zo… 

Een volgende opdracht willen we op zeeklassen oplossen en we zijn voorbereid… want dankzij het materiaal van de derde graad zullen we het strand kunnen proper maken. Zwerfvuil zakken, knijpers, handschoenen… wij zijn klaar voor de strijd!

Hoe maak je met 3 kleuren 7 kleuren? dat testen we graag uit… je kan heel veel kleuren maken eigenlijk… dat was een leuk experiment! Het beste lukte het met blauw, rood en geel… dat is niet zo eigenaardig wat dat zijn de hoofdkleuren! 

Hoe verdrijf je de tijd als je een verre reis gaat maken? Daar vonden we oplossingen voor.

tekenen, knuffels meenemen, tv kijken, een muziekbox meenemen, een boek lezen, … er waren ook waanzinnige ideeën en als we volgende week op zeeklassen vertrekken zullen we er zeker aandenken! 

 

Jill heeft super veel  dieren en hoe verzorg je die het beste? we zochten heel wat weetjes op over elk dier en maakten er mooie posters van ! in ons waanzinnig boek over de zeeklassen zal je er vast meer over kunnen lezen…

Hoe bouw je een boomhut van 13 verdiepingen? wij probeerden het uit rond onze klaspraatronde-levensboom. We geraakten alvast vlot tot 10 verdiepingen, toen liep het een beetje mis… ! Het is niet zo simpel en we zijn vol bewondering voor Andy en Terry!

een gevaarlijke proef : hoe geraak je uit het aquarium met mensenetende haaien?

wij namen onze waanzinnige schriftjes erbij en verzonnen allemaal een oplossing…

sommige hadden er vertrouwen in … 

Hoe is het leven met een staart? We proberen het uit en en lopen een hele dag met een staart rond. De meeste staarten kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, sommige werden wat nat en of vuil en anderen geraakten zoek. Het leven met een staart leek ons rooskleuriger dan het in het echt is!

Heel wat opdrachten vervulden we reeds en sommigen daar hebben we een goed plan voor…

we hopen dat Andy en Terry onze blog volgen en zien dat we goed bezig zijn om al de opdrachten op te lossen! Hopelijk winnen wij !!!

 

Comments are closed.