start tweede trimester

DSC00001 DSC00016 DSC00009 DSC00018

Afgelopen week van maandag 05/01/2015 tot en met vrijdag 9/01/2015

Maandag 05/01/2015: Vandaag stapten er twee nieuwe kleuters in, Nette en Arjaan.Iedereen deed zijn best om de nieuwe kleuters in de voormiddag wegwijs te maken in de klas met de verschillende hoekjes en ze kozen al snel hun eigen symbool. Namiddag: we overlopen het weekplan en kijken of er speciale dingen te gebeuren staan. We maken Juul wakker met zijn vast liedje en spelen met doeken/ kleren, opplooien en inpakken en we maken een groot logeerbed.Tijdens de afsluitronde kiezen we nieuwe taakjes met de draaischijf. Als afsluiting is er nog een muzikaal logeerverhaal en de bel wordt in het poppenhuis geïnstalleerd.

Dinsdag 06/01/2015:Na de praatronde: clowntje Tiereliet, sportlied Juul een en twee doe jij ook mee sporten met de Juul matjes, en grote bewegings dobbelsteen met verschillende houdingen en bewegingen. Er wordt samen met Ukkie veel gezongen en zo worden de namen van de kleuters ingeoefend. Namiddag spelen we verder samen met Juul.

Woensdag 07/01/2015: Tijdens de praatronde gaan twee kleuters onze boeken inruilen in de bib. Wij maken Juul wakker en beginnen te spelen. Na het tutti frutti moment leren we het gek versje van het logeerverhaal van afgelopen maandag. Als afsluiting sorteren we de nieuwe boeken en worden er nog heel wat verhalen vertelt.

Donderdag 08/01/2015: Na de praatronde is er vrije werktijd in de verschillende hoekjes, het grote logeerbed wordt al snel goed gebruikt en Juul ligt er ook regelmatig te rusten.We kijken binnen in het grote houten huis en fantaseren wie er allemaal woont.Namiddag: vrije werktijd/ knutselaanbod:-kader foto versieren -drukken op doek (dekentje), werken met schunkies. Tijdens de afsluitronde/toonmoment: logeer beurtrol maken voor Juul en Juul slapen leggen zodat hij morgen goed uitgerust is.

Vrijdag 09/01/2015:Na de praatronde maken we Juul wakker, vandaag gaat hij met Gijs mee om te logeren. Voormiddag: vrije werktijd en aanbod: groot gezelschapsspel, vloerpuzzel met identificatie van voorwerpen

namiddag: vrije werktijd/aanbod: Juul gaat voor de eerste keer bij een kleuter logeren, we werken namiddag ook met de adressen en huisnummers van de kleuters. We kijken welk weer het is en zoeken in Juul zijn kleerschuif alles bij elkaar wat hij dit weekend zal nodig hebben.We halen de oude dagboeken van Juul bij en bekijken de foto’s van Juul zijn vroegere logeerpartijen, bij Norah, bij Gijs en Janne, bij Nette en Mirthe en Jef.

DSC00024
Gijs had een warm dekentje bij voor Juul om zeker geen kou te hebben bij het naar huis gaan.
DSC00026
Juul is er helemaal klaar voor !
 

Comments are closed.