projectvoorstelling “wetenschap en chemie” en “ik deel”

Op donderdag 28 april stelden we met trots onze projecten “wetenschap en chemie” en  “ik-deel” voor. In  groep werden de ouders door onze klas en de school geloodst. Het begon allemaal in de klas zelf. Daar deden Ella en Klaas een inleefactiviteit rond het leven in Taroudant, Marokko. Miek was daar geweest en ze deelde veel informatie met ons. We mochten allemaal gaan zitten en luisteren met onze ogen dicht. Daarna vertelden Mees, Milan en Tuur ons meer over de jongens in het weeshuis en de natuur van Marokko.

Daarna wandelden we samen naar buiten. Daar stonden Senne en Sverre al klaar om ons een paar spectaculaire proefjes te demonstreren, waaronder dat van een ei dat in een fles gezogen wordt als je er een brandende lucifer in steekt. 

Floris en Tuur vertelden ons weer andere weetjes over chemie en stelden ons een aantal quizvragen.

 En Japer en Daan lanceerden  als klap op de vuurpijl een waterraket. 

Dan verplaatsten we ons naar de luifel, waar we helemaal in Marokkaanse sferen werden gedompeld. 2 mooi geklede dames (Yasmina en Roos) heetten ons welkom en vertelden wat we konden verwachten. Noa en Ib toonden hoe je een henna tatoeage zet en vertelden er interessante henna weetjes bij.

Naïla en Liesa wisten alles over Marokkaanse thee en ander lekkers.

We sloten samen af in de klas, waar Vence, Tuur, Fien, Nel en Sam ons meer vertelden over onze trektocht : wat we met onze sjaaltjes deden, hoe het deelboekje eruitzag, dat we mensen aanspraken om dingen met ons te delen, dat we veel trappen hebben gedaan in Luik, waar we overal geslapen hebben, welke avonturen we beleefden…

Het was een zeer fijne voorstelling !

 

Comments are closed.