op uitstap in filmverband

Eindelijk zover… met de klas naar de film COCO, maar eerst op bezoek in MAD, de school waar je kan leren om animatiefilmpjes te maken, stop-motion met klei, een echte filmstudio bezoeken, …

We kregen een leuke rondleiding door 4 enthousiaste studenten van de afdeling animatie. Ze toonden ons waar ze coole illustraties maken, waar ze filmen, waar de geluidseffecten werden opgenomen, waar je echt kan filmen, waar je stil moet zijn, … Het lijkt ons een leuke school met heel veel enthousiaste leerlingen.

er zijn zelfs enkele kinderen die er al over nadenken om daar ook naar school te gaan… LATER!

 

we bezochten ook de euroscoop… daar kregen we een kijkje achter de schermen. De mevrouw vertelde ons over hoe je kaartjes kan kopen: online, aan de automaat, aan de kassa. Er zijn ook mooie posters in de vitrines in de inkomhal die de films van het moment tonen. Die passen ze elke woensdag weer aan, ze zoeken nu naar een manier om het te digitaliseren. Dat zou hen veel tijd en werk sparen.

Er zijn 10 zalen in de euroscoop. Er kunnen wel 2000 mensen tegelijk naar de film komen.

Vroeger had je echte filmrollen en kregen ze een film in verschillende repen toe. Ze moesten zelf de film echt aan elkaar plakken en opnieuw oprollen. Ze draaiden het dan op grote schijven die klaar gelegd werden voor de projector.

ALs er zo’n schijf viel was het een ramp, dan moest je meteen opnieuw beginnen en kon de voorstelling niet van start gaan. Gelukkig is die tijd nu voor bij en komen de films via het internet toe en zetten ze de film met de computers klaar.

Je mag in de bioscoop niet zelf je eten en drinken meebrengen. De mensen van de bioscoop verdien eigenlijk niet zoveel aan een ticket voor de film, heel wat geld gaat naar de mensen die de films gemaakt hebben of de wereld rondsturen. Daarom is er in elke bioscoop ook een winkeltje waar ze wel centen mee kunnen verdienen.

We sponsoren de bioscoop door lekkere popcorn te kopen voor bij de vertoning van COCO!

 

Comments are closed.