Olympische klassen

Start op school

Wij, de tweede graad, deden eerst ons dansje. Daarna kwam Jaak Zevengranen. Hij is de directeur van het Olympisch comité. Jaak was een beetje raar en heel grappig. Hij nodigde ons uit om naar de Olympische spelen te gaan. We vertrokken met de fiets en riepen onze kreet: Hop, hop, hop, Olympia aan de top!  Ella en Fien

IMG_4426WP_20160512_013

Jammer genoeg kon Jaak niet mee, hij kwam later na. Hij had nog heel wat vergaderingen die dag. Zijn onder-directrice, Beatrice, nam zijn taak over.

 

Fietstocht met opdrachten

We vertrokken aan school met de fiets. Onze eerste afstap was in Stevoort aan het kerkje. Daar moesten we om het snelst een mini-marathon (42m) lopen. Onze tweede stop was aan een heel groot meer. Daar moesten we medische proeven afleggen; een ademhalingstest (een ballon het hardst in opblazen), een gehoortest (zin doorfluisteren), een bloeddruktest,…. Daar gingen we dan ook middageten. Na nog wat fietsen waren we er! Joepie!   Mien en Meysem

De kampplaats

We logeerden in ’t Heuvelken in Tessenderlo. Toen we er met de fiets aankwamen, waren al heel veel kinderen blij omdat het er zo mooi was. Eens binnen waren we superblij! Er waren drie slaapkamers; één voor jongens, één voor meisjes en één voor jongens en meisjes.    Naïla

Eten

Silke, Walther, Bert en Barbara zorgden keer op keer weer ervoor dat onze buikjes goed gevuld werden! Dank jullie wel!

WP_20160512_020

Massagehoekje

Silke opende woensdagavond het massagehoekje. Er was ook wat massageolie bij. Die was lekker warm. We mochten elkaar masseren. Silke gaf tips. Heel veel kinderen vonden het leuk.   Gabriel en Bono

 

We konden naast massage ook allerlei spelletjes spelen, zowel binnen als buiten. We trokken samen naar het bos om hout te sprokkelen voor ons kampvuur. Aan het vuur speelden we ‘weerwolven’.

WP_20160511_010

‘s Avonds voor het slapengaan, las Anja voor.

IMG_4488

De tweede dag begonnen de Olympische proeven: atletiek, badminton, frisbeeën en… handtaswerpen!?!

Maar eerst was er ochtendturnen!

IMG_4491

 

Atletiek

Samen met Silke deden we atletiek. Het was leuk! We hebben speerwerpen, hockeybal, estafette en verspringen gedaan.     Cis en Meskerem

 

Badminton

Met Walter gingen we badmintonnen. Het record ‘zo lang mogelijk het pluimpje in de lucht houden’ was 72. Groep 4 was gewonnen. Iedereen vond het superleuk!

 

Handtaswerpen

Het handtaswerpen was met Barbara. We moesten vier worpen doen; de Chinese voetbalworp, een vrije worp, de yogaworp en achteruitwerpen.

Floris

 

Frisbeeën

We gooiden onze frisbee om ter verst. Dat was best leuk. Ook bombardeerden we iemand met frisbees. Die moest de frisbees zo snel mogelijk vangen en teruggooien. Ik vond het bombarderen met de grote frisbees het leukst.

Mano en Thijs

 

Rechtdoor tocht

Er waren vier groepen. Er waren twee groepen vossen en twee groepen jagers. Uiteindelijk werkten de jagers samen. Ze moesten de vossen proberen te vangen. De vossen vertrokken als eerste. Je moest de weg altijd rechtdoor volgen. Onderweg hingen er opdrachtkaartjes. Je kon telkens tussen twee opdrachten kiezen. Zo moesten we bij de eerste opdracht kiezen tussen doorwandelen of een zak chips opeten en tien minuten wachten! Iedereen koos voor het doorwandelen, want we wouden geen tijd verliezen. De jagers hadden één buit van de vossen gewonnen. Maar de andere groep vosjes kwam veilig aan de finish. Samen wandelden we terug naar de kampplaats. Daar mochten we alsnog van de chips smullen! Oef!

Noa, Yasmina en Anja

 

Pijl-en boogschieten

Donderdagavond kwamen twee heren ons leren pijl-en boogschieten! Dat was leuk!

IMG_4504 WP_20160512_023

Medailles

In ons groepje van 5 zochten we voor elk kind één of meerdere kwaliteiten waarvoor hij of zij een medaille verdiende. Iemand kreeg een medaille voor ‘gezelligheid’, een andere voor haar zorgzaamheid, zijn kogelstoot-prestatie,…   Dit vertelden we aan de grote groep. De echte uitreiking volgt nog!

 

Met de fiets naar Averbode voor een ijsje!

We zijn met de fiets naar Averbode gegaan om een ijsje te eten. Het waren heel lekkere ijsjes. Het was er ook heel fijn! Thijs had wel gemorst op zijn vestje. Daarna zijn we terug met de fiets naar het huisje gegaan. Toen we aankwamen waren er al enkele ouders bij het huisje. Het was tijd om naar huis te gaan.

Roos en Yelle

IMG_4519IMG_4513

 

 

Comments are closed.