nieuws van het wwf

In de herfst stuurden we onze tekeningen naar het WWF en deze brief kregen we als antwoord!

 

BERICHT AAN ALLE JONGE NATUURBESCHERMERS!

 

Beste kinderen,

Een hele tijd geleden maakten jullie een tekening met daarop jullie idee van hoe mensen en natuur samen kunnen leven. Jullie juf of meester heeft die tekeningen naar WWF opgestuurd. De bedoeling was om deze tekeningen af te geven aan de ministers die moeten zorgen voor de bescherming van de natuur. Om hen te laten weten dat jullie niet willen dat er meer natuur verdwijnt. En jullie waren met velen. Meer dan 7500 kinderen van over heel België maakten zo’n tekening.

 

Vorige week is WWF, samen met enkele leerlingen uit Molenbeek de gemaakte tekeningen gaan afgeven aan Karmenu Vella. Die man is Europees Commissaris van milieu bij de Europese Commissie. Dat wil zeggen dat hij minister is en de bestaande wetten voor natuurbescherming moet bewaken.

De klas uit Molenbeek heeft ook een heel mooie brief geschreven en voorgelezen aan de minister.

 

“We schrijven deze brief aan Jean-Claude Juncker (President van de Europese Commissie) en Karmenu Vella (Europees Commissaris voor milieu). We danken jullie om even te luisteren naar ons.

 

We hebben gemerkt dat de vervuiling toeneemt en dat veel dieren daaraan lijden. We zijn kinderen maar elke keer als we een beslissing nemen, dan denken we eerst aan de impact ervan op de natuur. Een voorbeeldje. We wilden op school ballonnen laten vliegen. We dachten er even over na en beslisten het niet te doen want het zorgt voor vervuiling. Het had nochtans heel leuk geweest om te doen maar we willen geen dieren doden. Natuur is voor ons het belangrijkste en komt voor wat we zelf willen!

 

En u? Denkt u altijd aan het milieu voor u een beslissing neemt? Want uw beslissingen zijn belangrijk voor de natuur en onze toekomst.

Kan je opnieuw ijsbergen maken? Kan je bijen laten herleven die elke dag sterven door onkruidverdelgers? Kan u ons verzekeren dat we niet ziek zullen worden van sommige giftige stoffen?

Als u dat niet kan, dan vragen we u om goede beslissingen te nemen voor u, voor ons en voor onze toekomst.

Bedankt om naar ons te luisteren.

 

De leerlingen van school Petit Bois in Molenbeek”

 

Wauw, wat een brief.

We hadden ook een grote banner gemaakt met daarop een deel van jullie tekeningen. Hoe vind je hem?

Ah, en we hebben ook een das gemaakt met daarop één van jullie tekeningen. Die kan hij dan dragen als hij een belangrijke vergadering heeft en niet mag vergeten aan jullie te denken. De eurocommissaris beloofde om werk te maken van de Europese natuurwetten. WWF gaat nu goed in het oog houden of hij zijn ook doet wat hij beloofd heeft.

 

Al jullie tekeningen kan je nog eens bekijken op www.wwf.be/beestigeklas.

En voor we het vergeten. De beloofde vleermuiskast komt eraan. We wachten bij WWF even hard op jullie tot de timmerman klaar is met de meer dan 350 vleermuiskastjes. Van zodra ze klaar zijn ontvangt elke klas of school die tekeningen heeft opgestuurd een vleermuiskastje.

 

Dankzij een simpele tekening hebben jullie samen met WWF weer iets kunnen doen voor onze wilde natuur. Van daar hartelijk bedankt voor jullie inzet! Jullie zijn echte helden. En jullie juf of meester ook natuurlijk. Want zonder hen waren we ook niet aan zoveel tekeningen gekomen.

 

Dus voor alle jonge natuurbeschermers: Applaus!

 

Met beestige groeten,

Jullie vrienden van het WWF

 

 

Comments are closed.