naar de markt voor boodschappen

We bedachten samen met DIjn een super lekker menu voor onze restaurantdag…

Samen op de markt boodschappen doen om lekker verse producten te kopen leek ons een goed idee …

we namen het openbaar vervoer om in Hasselt te geraken..

OP de markt gingen we in kleine groepjes onze eigen boodschappen kopen en de klasboodschappen… Iedereen had thuis samen met mama/papa een lijstje van twee inkopen opgesteld en een eigen budget in zijn/haar portefeuille. 

Met verwondering werden de kramen geïnspecteerd!

Je kan op de markt werkelijk alles kopen!

Het was een druilerige dag en soms leek het of we de markt voor ons alleen hadden…

In het kraampje van de Wroeter werden we heel hartelijk geholpen en hier zie je hoe we vakkundig ons wisselgeld nakeken…

Een leerrijke ervaring met echt geld!!! Bij bijna iedereen kwamen de boodschappen zonder kleerscheuren thuis en het wisselgeld klopte! Oef! 

Na het marktbezoek bezochten we een echt restaurant. Tajine in de stationsbuurt. Het was een hele trip door de regen maar we haalden het! we aten heel lekker onze eigen boterhammetjes op en kregen een verwarmend soepje … een echte aanrader…

De mama’s en papa’s proefden zelfs iets extra 😉 

Na het smullen bleek er in het restaurant nog een grote ruimte waar we even mochten rennen, dat was nodig! Zoveel energie… dus wandelden we nog terug naar het zwembad! Het was een heel leuke uitstap..

 

De boodschappen werden ‘s avonds naar mama Joke gebracht zodat zij verder kon kijken welke ingrediënten we nog nodig hebben voor ons restaurant!

maandag is het zover …

 

Comments are closed.