kort maar krachtig door het bos

 

Deze drie klasteksten gaven de aanleiding tot bovenstaande samengestelde tekst! Want in de verkiezingsronde merkten we dat er heel wat overeenkomsten zaten tussen de tekst van Lien en Tsambika en deze van Aagje en Clara. De tekst van Kato konden we ook mooi combineren dus ging de schaar in de teksten en knipten we tot we leuke delen hadden voor onze eigen klastekst over het bos!

De eerste namiddag gingen we aan de slag met muziek, versjes, kapla en natuurmateriaal, een filmpje over de winterslaap van de dieren, … .

Op woensdag maakten we de uitstap naar het bos. We wandelden om beurten met Quito en beleefden het bos met al onze zintuigen. Kijken, luisteren, voelen, … . en proeven deden we natuurlijk van de heerlijke pannenkoeken.

De volgende dag werkten we de klastekst verder uit, want knutselen met het gevonden materiaal stond ook op het programma. Tableau met natuurmateriaal, schimmenspel met de gruffalo, drukken met echte drukinkt (vuile vingers en mooie kaartjes als resultaat ;), ….

Een kort maar krachtig project dat in de taallessen werd doorgetrokken met een herfstcontract, leesoefeningen in bosrijke sferen, … .

 

Comments are closed.