komen eten met de eerste graad deel 1

Bakken

               Alle kinderen zijn op school. Ze zeggen vandaag is een leuke dag, want we gaan bakken. Op         school bakken we cakejes en koken lekkere hapjes. Ze zijn klaar. Smullen maaaaar!           

               Roos

 

Dit is de nieuwe tekst en onze ideeën zijn erg ambitieus …

we willen graag een echt restaurant maken voor één avond. Sfeer en gezelligheid, live muziek, etiquette, … alles zal belangrijk zijn! We hebben al heel wat ideeën.

stap 1: we maakten allemaal collages met lekkers, hoofdgerechten, tussendoortjes, drank, desserts, … . Oefenen in categoriseren was een doel dat aan deze les gekoppeld was. Deze inspiratiecollages hangen op in de klas om verder aan de slag te kunnen gaan.

stap 2: onze soeperkokkerellen beurten komen eraan! Hier lees je meer over op de veggie-blog.

stap 3: we maken muziek met keukenmateriaal… en ja het was wel wat kabaal…

ritmes, muzikale zinnen, groepswerk, … het kwam allemaal aan bod. We proberen ook samen een leuke act te bedenken voor het grootouderfeest dat eraan komt!

experimenteren maar ook samenwerken, elkaar volgen en symbolen bedenken…

We bekeken ook enkele filmpjes waarin percussionisten met keukengerief aan de slag gingen… stomp en dergelijke groepen… het bracht heel wat inspiratie en nieuwe ritmes in de klas!

ook in de leesles zaten we niet stil… de volgende woorden die op ‘t menu stonden waren:

We bedachten met het eerste leuke zinnen en tekeningen over de kok. Dat wordt ons leeshuiswerk voor volgende week! Leuk hé.

Volgende week werken we verder aan de sfeer en de gezelligheid en etiquette.

Op 20 februari houden we onze restaurantavond en alle mama’s en papa’s, broers en zussen van de klas mogen ‘komen eten’ .

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.