Klastekst : The Lord of the Rings 4

We deden eerst wat kleine projectjes en verdiepten ons in het verkeer.

Daarna kozen we onze eerste klastekst. Er werden veel teksten voorgelezen. We stemden uiteindelijk opnieuw over 3 teksten. Dit werd onze eerste tekst  :

The Lord of the Rings 4

Er waren eens 3 strijders. Ze heetten Gimli, Aragorn en Legolas. Het was een mens, een dwerg en een elf. Aragorn was een zwaardvechter, Legolas een pijl- en boogschutter en Gimli een bijlvechter. Op een dag gingen ze naar de orks en ze gingen een schat stelen. Legolas stond op de top van de vulkaan. Hij vuurde een pijl af en schoot recht in het hoofd van de kapitein van de orks. Toen begon er een gevecht. Alle orks waren dood. Toen hadden ze de schat en waren blij.

einde (Mees en Cis)

We maakten meteen een lijstje met dingen die we wilden weten en doen en gingen aan de slag. We speelden toneel, luisterden naar de filmmuziek, tekenden, namen een kijkje achter de schermen, onderzochten welke beroepen er allemaal zijn in de filmwereld en nog veel meer.

We deden ook een instrumentenronde, waarbij iedereen een instrument mocht meebrengen en we bestudeerden een symfonisch orkest. We plannen ook nog een bezoek aan een echte opnamestudio.

Tijdens de ronde toonde iedereen die een instrument meebracht zijn instrument en speelde er ook iets op. Nadien konden we experimenteren met de instrumenten en kijken of we het leuk vonden om er op te spelen. Floris had ook een directiepartituur mee. Daar kan je op zien wat elk instrument speelt. De dirigent ziet dat in één oogopslag. Ziet er wel ingewikkeld uit …

 

Comments are closed.