klastekst 2 en zelfgekozen opdrachten.

Deze week werkten we aan ons journaal en aan ons interview. Bij ons interview moesten we iemand die we zelf hadden gekozen interviewen. We maakten ook een collage over die persoon. Het interview moet in een mooie lay-out, want we gaan er een boekje vol interviews mee maken. Dat is heel leuk!

Bij ons journaal spelen we elk apart een soort rol (beroep), zoals weerman/vrouw, reporter ter plaatse, redactielid, nieuwslezer(es) enz. Zo gaan we samen een soort journaal maken. De redactie zoekt goede vragen en plekken om personen te gaan interviewen.

Gisteren deed Ib zijn zelfgekozen opdracht over de Noorse mythologie. (We deden een projectinzending bij asgard en Ib wist dat dat ook een belangrijk iets was bij de Vikingen). We leerden veel bij, zoals dingen over de midgaard en de asgaard, de goden bij de Vikingen en ook over de levensboom, de Ygdrasill. Hij was erg enthousiast.

Vandaag deed Rune zijn zelfgekozen opdracht over Vincent van Gogh.(tijdens de actua ronde hoorden we over een gestolen schilderij van hem.) Zo leerden we dat hij veel reisde, en op verschillende plaatsen heeft gewoond. Hij werkte ook samen met een andere schilder (Paul Gaugin). Hij had ook zonnebloemen en een doosje mee en veel kunstwerken van Van Gogh (niet de echte natuurlijk 🙂 ). Hij heeft het goed gedaan.

wp_20161117_001

Roos en Tuur

 

Comments are closed.