het prehistorisch museum

Naar het museum

Dinsdag was het eindelijk zo ver. We gingen naar een museum van de oertijd!

Iedereen stapte in een auto en weg waren we. Na een uur waren we er. Als eerste gingen we naar tenten kijken, die waren heel indrukwekkend. Daarna gingen we naar een huis. Dat hadden ze nagemaakt zoals het was in de oertijd. Er hingen ook wapens en werktuigen.

Toen gingen we naar een hok. Daar speelden we een spelletje: per twee kregen we een voorwerp uit de oertijd. We moesten raden waarvoor het gebruikt werd en ze op een gekleurd vlak leggen. We konden kiezen tussen jager-verzamelaar en landbouwer of allebei.

Nadat onze boterhammen opgepeuzeld waren, mochten we speerwerpen en pijl en boog schieten op een hert (geen echt).

Als laatste maakten we potten met klei. Dat was heel leuk.

Toen gingen we terug naar school

 

Thijs

 

Ik ben in Carmens auto geweest en we hebben een andere weg genomen en toen reden we in een plas en toen was de hele auto met water en dat vond Carmen niet fijn want haar auto was pas gepoetst.

Toen kwamen we aan en we hebben gespeeld en we hebben ook vuur gemaakt en ook pijl en boog geschoten en ook potten gebakken. Dit was het einde van dit verhaal

 

Aayah

 

prehistorisch museum

Ik vond het fijn dat we potten hebben gemaakt, ook het maken van messen uit vuursteen was plezant. Het was heel koud binnen.

Het gooien met speren was niet zo makkelijk als ik dacht. Van het pijl en boog schieten wist ik dat het moeilijk was. Het was niet zo fijn dat we niet op het andere hert mochten schieten, we moesten lang wachten.

Als we vuur gingen maken, vond ik fijn dat we mochten we kiezen bij wie we zaten. Dat was gezellig.

Maar ik vond het een plezierige dag!

Nour

 

Het museum

We gingen naar het museum in Wallonië. Mijn papa kwam ook! Wij waren veel vroeger dan de rest. Ik heb veel foto’s getrokken van wapens en huizen. Onze begeleider noemde Lennard. Er stonden ook tipi’s en we maakten vuur.

Gabriel

 

Zo maak je een aardewerk pot.

Je maakt een bal, je prikt er een gat in mijt je duim. Dan ga je er weer in en zet je je vingers zo (prentje) en dan doe je het totdat de wand een halve centimeter dik is. Dan heb je een kommetje, dan mag je het versieren met schelpjes en nog veel meer.

ZO, dat was het dan, zo maak je een kommetje van aardewerk!

Farris

 

We vertrokken, we stonden in de file. Toen we aankwamen waren An-Sofie en ik misselijk. We gingen even spelen. We moesten naar een klein hokje. In dat hokje lagen spullen van in de oertijd. We kregen uitleg en toen gingen we naar de huizen.

We gingen vuur maken, maar dat ging niet. Daarom gingen we eten.

Daarna probeerden we nog eens, toen lukte het wel.

We maakten potten op het einde van de dag!

Emma

 

De uitstap

Op het begin van de dag gingen we met de auto’s naar het museum. Het prehistorisch museum! We mochten even in de speeltuin spelen. We begonnen met de uitleg van pijlpunten. De dunne pijlpunt ging het diepste, maar maakte de kleinste wonden. Daarom veranderden ze de pijlpunten, ze maakten ze groter, dan waren de wonden ook groter en gingen de dieren sneller dood.

Toon

 

 

Comments are closed.