herfstfeest 20 oktober 2017

Dit jaar zorgde de eerste graad van onze school onder begeleiding van Kamo vzw, een kunsteducatieve organisatie voor kinderen, ervoor dat het feest anders werd ingekleurd.

Het verbindend materiaal waarmee werd  gewerkt is Maderas : kleine en grote houten planken met een rood randje. Ze gingen er een hele week mee aan de slag. Ook de kinderen van de andere klassen kregen de kans om mee te proeven van dit kunstig project. Ze kregen allemaal in de loop van de week een prikkelworkshop.

Met Maderas trokken we de openbare ruimte van Alken in. We bouwden op verschillende plekken in ons dorp : bij het politiekantoor, op het grasveld bij de sporthal, op het pleintje bij Alkarte en tot slot ook in ALkarte zelf. We maakten street-art pop-up-achtige installaties en tekeningen. Deze kunstwerkjes konden passanten en buurtbewoners aanspreken, uitdagen, laten bewonderen, blij maken, vragen oproepen, … Op die manier wilden we graag positieve ontmoetingen stimuleren.

De kinderen van de eerste graad werkten nog  op een verdiepende manier aan. Hun kunstwerken kwamen  tot leven komen door er stop-motion filmpjes van te maken.

Tijdens onze openschoolnamiddag werkten we ook op een creatieve manier rond de herfst : er werd gedanst, gezongen, muziek gemaakt en geknutseld. Ook die dingen wilden we delen met alle wandelaars. Tijdens de wandeling hielden we halt bij de pop-up kunstwerken en werden we bovendien getrakteerd op een kleurrijke herfstact.

We nodigden zoveel mogelijk buurtbewoners, schepenen, burgemeester, … uit om met ons deze herfstwandeling door Alken te maken.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidies van Dynamo 3.

Na de wandeling konden we samen genieten bij het herfstvuur van lekkere zelfgemaakte veggiesoep (met oogst uit onze eigen moestuin) en chocomelk. Een lekker en gezellig afsluitmoment.

Hier zien jullie enkele sfeerfoto’s :

 

Comments are closed.