grote praatronde maart

Grote praatronde 27 maart 2015

Ferre vertelt regelmatig over zijn capriolen als BMX-kampioen. Op de computer toonde hij Thijs zijn helden en hun beroemde trucs! Ferre toonde ook kleintjes (11-12 jaar), die overkop gaan.

Streetrijders: rijden op de straat, zonder helm, dat is gevaarlijk!

Kinderen hebben bescherming nodig: BMX scheenlappen (zijn dikker dan bij de voetballers), helm en soms ook elleboogbescherming.

Je kan je BMX versieren met stickers.

Ferre heeft zelf al 37 medailles.

Daniel Dares is de beste van de wereld en Marc Webb heeft al alle tornooien van de wereld gewonnen. (de schrijfwijze vonden we niet meteen, om de namen juist te schrijven!)

Ferre en Thijs.

287 288

Pemma bracht een prachtig boek mee naar de praatronde. Ze had het nog niet gelezen maar de prenten vond ze heel mooi! Samen namen we de tijd om het boek te lezen en Pemma vertelde het nadien in het kort na:

Een visser liet de zeeprinses vrij en daarom moest hij naar de koning van de zee. Als beloning mocht hij trouwen met de prinses. Toen het feest afgelopen was, ging hij weer naar huis. Alles was veranderd, zijn mama was er niet meer. Niemand kende hem. Alleen 1 oude man.

Hij wenste alles wat hij wou. De keizer hoorde dat hij rijker was dan hem en werd woedend; Hij pakte het wensdoosje af. Het doosje ging open. Alles was weg. Hij werd een oude man en wenste nog 1 ding. Dat was een wens uit zijn hart, om terug bij de prinses te zijn. Die wens kwam uit en ze leefden nog lang en gelukkig!

In onze klas komen heel regelmatig tanden aan bod! De tanden vallen dan ook uit met bosjes! Fien, Aayah en Emma gingen weetjes opzoeken in het tandenboek van Aayah!

Als je snoep gegeten hebt, moet je altijd goed poetsen. De suiker in snoep bijt in je tanden!

Er zijn verschillende soorten tanden; Kiezen: malen , knabbelen

(valse kiezen, zijn iets kleiner)

Snijtanden: snijden en bijten

Hoektanden: vasthouden van het eten en scheuren;

Een grote mensen gebit heeft 32 tanden en een melktandengebit :20 !

285 283 294 292

Een hele groep kinderen sloeg aan het loomen! Toon had zijn kistje meegebracht en gaf de microbe weer door aan de anderen! Ze werkten rustig en maakten mooie dingen!

In de doeklas was het wel een drukte van je welste! Er werd een circustoneeltje geoefend. Uit de praatronde kwam een toneel met trucjes (Gabriel bracht een jongleerballetje mee), maar het toneeltje werd vooral eentje met clowns en grapjes.

292

 

we deden laatst ook een vliegerwedstrijd en plooiden ook nog kikkertjes

017 015 279 224 223 222
 

Comments are closed.