grote praatronde 8 oktober 2014

Vandaag was stagiaire Nadine even in de klas. Ze wou graag een grote praatronde bijwonen. Dus verschoven we deze in de week en gingen we op woensdag aan de slag!

Uit de praatronde kwam de behoefte om korte cartoon/stripjes te maken. Net zoals in de pocketboekjes van Garfield. We lazen wat mopjes en Mano, Pemma, An-Sofie en Aayah gingen aan de slag. Met fijne pennetjes en telkens drie vakjes toverden ze hun strip tot leven.

De papa van Emma neemt thuis soms cd’tjes op. Dat lijkt ons moeilijk, dus Mitu, Meskerem, Maartje en Mien nemen de proef op de soms en gaan aan de slag met de microfoon en opname apparatuur. Ze zingen liedjes, giechelen, … Nu nog even wachten en dan kunnen ze hun zangkunsten beluisteren door de boxen van onze cd-speler! Spannend!

De grote oorlog, hij intrigeert heel wat kinderen. Mingus, Toon, Thijs en Gabriel gingen er vandaag weer naar opzoek. Het nieuwe ketnet programma hielp hen om meer inzicht te krijgen. Ze keken een aflevering en vertelden erover aan de klas. De prikkeldraad met stroom die ons land van Nederland scheidde maakte indruk! De loopgraven en het onrecht , de pinhelmen,  … . Wellicht is dit niet de laatste keer dat we hier info over opzoeken!

Kleine handen in een grote oorlog. (in het weekend op Ketnet te zien)

Alexander, Fien, Zeb, Emma en Meysem wilden meer weten over bijen. Bij de verbouwingswerken van Fiens huis werden wespen en bijen nesten ontdekt! Net die dag was er een nieuw Djapo boek in de leraarskamer aangekomen. Meysem las dapper voor over het leven van de bijtjes en we onthouden dat we als we de bijen goed verzorgen, zorgen dat ze bloemetjes kunnen vinden, … het wel ok is dat we honing van hen nemen!

001

een interessante voormiddag!

 

Comments are closed.