grote praatronde 5februari 2015

Grote praatronde 5 februari 2015

Winternatuuronderzoek: Emma, Mano, Toon, Ferre, MIngus, Gabriel en Thijs

Wij vonden wormen in de natuur, we vonden ze onder matten buiten op de speelplaats. Sommigen waren al dood, misschien door een vogel, misschien door een kat. Misschien is hij bevroren want het is heel erg koud. Een worm kan niet door de bevroren grond , maar dieper in de grond kan het wel.

We vonden in de natuurboeken dat aardwormen glibberig en kronkelig zijn.

Ze graven in de grond. Een regenworm eet dode bladeren en afval, geen beestjes, het is een vegetariër. Hij hoort bij de groene flappen van de ongewervelde dieren.

De mest van de worm is goed om alles te laten groeien. Het is een nuttig dier. Het is geen zeldzaam dier.

In de zomer kunnen ze makkelijk graven, in de winter niet.

Vogels zijn vijanden van wormen, mollen ook ze eten hen op!

 

Fien, Meskerem, Aayah, An-Sofie, Zeb, Alexander, Maartje en MItu speelden verkeersspelletjes.

Rinks en Lechts: Je moest goed kijken wat de opdracht was, kijken hoe de agent keek en dan links of rechts stappen tellen. Wie het eerste het juiste roept krijgt de kaart. Het was een moeilijk maar leuk spel. Je moet goed links en rechts kennen. Mitu was duidelijk gewonnen.

Mien haar verkeersspel was ook heel leuk, het was een memory of een zwarte piet spel. Je moest hetzelfde bord zoeken : een keer het bord, en een bord in een prentje. Sommigen vonden het leuk, anderen niet. Soms kwam er ruzie over wie mocht nemen van iemand, … we raakten in de war.

 

Mien en Meysem gingen aan de slag met onze maquette . Eerst namen ze rondjes en legden ze in de maquette, de andere liep dan naar die plek in de klas en deed er een opdracht.

Daarna verzonnen ze een schattentocht met opdrachten. Die verstopten ze in de klas. Op de maquette zie je waar de opdrachten verstopt zijn. We gaan het allemaal samen uitproberen.

T kan best wel moeilijk zijn.

Pemma maakte een dag uit haar leven. Ze tekende allemaal kleine prentjes over elke stap die ze zet. Het werd een mooie tekening met veel stappen.

grote praatronde feb 025 grote praatronde feb 024 grote praatronde feb 008 grote praatronde feb 007 grote praatronde feb 001 grote praatronde feb 002 grote praatronde feb 003 grote praatronde feb 004
 

Comments are closed.