dino’s in en uit de klas

Elk jaar opnieuw is er een periode waarin dinosaurussen onze klas binnen komen, op truien, schoenen, t-shirts, schriftjes, kaftpapier, speelgoed, … . Omdat de eerste graad een ideale klas is om wat verder op onderzoek te gaan over dinosauriërs planden we een uitstap naar het Natuurhistorisch museum in Brussel. 

Voor het zover was hebben we al wat opzoekwerk gedaan over dino’s, met de beebot geprogrammeerd en dinospelletjes gespeeld. 

Buiten lazen we de opdrachten en voerden ze dino-gewijs uit. Daarna gingen we op zoek naar dino’s en sorteerden ze : vleeseters, planteneters.

We leerden ook een grappig liedje ‘ik ben een dinosaurus en wandel door het bos, normaal heb ik een bandje om maar nu mag ik eens los, … oh yeah, oh yeah, oh yeah!

Naar Brussel! 

In de trein was er een klein dino-werkboekje waarin getekend, gekleurd, … kon worden. We werden verdeeld in kleine groepjes met een ouder of juf erbij. Zo konden we veilig en snel overstappen en reizen. In het museum werden we opgewacht en was er eerst een tijdsreis met een poppenkast.

Daarna gingen we echt op zoek naar de dinoskeletten in het museum. De gids gaf ons heel wat uitleg en weetjes. Op onze collages ga je er dra meer van zien. We knutselden een dino-masker en mochten net als echte archeologen een dino-opgraven. Uit het versteende ei konden we een speelgoeddino kloppen. 

Na het middageten gingen we in het kleine groepje verder het museum ontdekken. Wow wat was het groot. 

Daarna gingen we terug met de trein naar huis!

 

Comments are closed.