de natuurtekst

Vorige week tekenden, schreven, fantaseerden, bedachten, … we weer leuke nieuwe vrije teksten. De teksten werden voorgelezen en besproken.

Uiteindelijk kwamen we in onze verkiezing tot een combinatie: 3 teksten over de natuur en anderen. Deze keer overwon de natuur!

Een dagje later lazen we de teksten van Klaas, Ilian en Jef nog een keer en nog een keer en nog een keer… want een klastekst samenvoegen doe je niet zomaar.

We bedachten een goede openingszin, keken wat zeker moest gebruikt worden, … namen een schaar en knipten en plakten letterlijk en figuurlijk een nieuwe tekst in elkaar!

img_0497-1

Een eerste activiteit deden we op vrijdag : we maakten grote tekeningen van een boom met wasco en maakten een achtergrond met ecoline.

Op maandag werkten we verder en plaatsten in elke boom een boomhut met een touwladder. Nu moeten er nog vleermuizen en kinderen bij deze tekening en dan mogen ze opgehangen worden en onze klas in een boomhut klas veranderen…

Op dinsdag kwam Miek stage doen en vertelde ze ons heel wat over vleermuizen. Niet alleen vertellen, we luisterden ook naar het vreemde geluid dat die beestjes produceren.

Even werden we zelf vleermuizen en spookten rond in de klas.

Daarna gingen we aan de slag en maakten mooie natuurvleermuizen.

Wat staat er nog op het programma?

Natuurlijk een uitstap naar de waterkuil, een natuurdag, hutten bouwen, …

Het wordt een natuurlijke maand: Oktober!

p1000422 p1000425

het nieuwe woord : taart leerden we vlotjes!

p1000487 p1000488 p1000489 p1000490 p1000491 p1000492
 

Comments are closed.