bezoek stadsmus met correspondentieklas Toverfluit

001 - kopie

Maandag gingen we samen met de TOverfluit op uitstap!

We bezochten de tentoonstelling Kleurboel in het stadsmus.

We splitsten op in twee groepen. Een groep bij Loes van de Toverfluit en een groep bij Ilse.

005 - kopie004 - kopie

wij starten met fundels van Rikki, maar bedachten ons snel dat we natuurlijk niet naar de tentoonstelling kwamen om filmpjes te kijken dus bestudeerden we de prenten aan de muren. We zochten uitvergrotingen, bekeken de materialen, beelden prenten uit, zochten figuurtjes, tekenden zelf de prent die we het leukst vonden in deze zaal.

002 - kopie007 - kopie

Daarna gingen we naar de tweede zaal waar we een filmpje keken over hoe ze een prentenboek maken. Heel interessant. We hadden ook nog een boekje kunnen voorlezen met de kamishibai, maar de tijd was te kort, dus gingen we ook in deze ruimte op zoek naar de mooiste prenten en uiteindelijk maakte elk kind zijn/haar keuze ! Ze stopten een jeton in hun favoriet zijn vogelhuisje. Er was veel variatie in de keuze van de kinderen!

003 - kopie

We aten op een binnenpleintje in de stad en wandelden nadien naar de toeristische dienst. Daar haalden we onze kaartjes op om de pretroute te stappen. De groepen werden gewisseld en elke Toverfluiter wandelde met een Schommelboter de route. We zochten ijverig naar de kastjes en de juiste antwoorden om zo al stickerend onze kaart vol te krijgen. Hilde en Ilse liepen wat vast in de antwoorden, maar na wat zoeken raakten de kaarten toch gevuld! Het was een mooie wandeling!

009 - kopie011

Na een beloning va013n Hasselt, namen we afscheid op een drafje want de tijd vliegt wanneer het gezellig is !

 

 

Comments are closed.