afzwaaiers

Deze leuke kinderen verlaten dit jaar ‘t Schommelbootje!

We zullen hen stuk voor stuk missen! Dank je wel om in onze boot gevaren te hebben!

Ik heb hier maar 1 jaar doorgebracht, maar in dat 1 jaar heb ik meer bijgeleerd dan in die 8 jaar in mijn vorige school.

In mijn vorige school was de speelplaats heel stom  en er was weinig gras. Maar deze school heeft alles verbeterd. Hier mogen we voetballen, we mogen buiten als het regent. Ik ben blij met deze school en ik ben trots dat ik bij de 7 jongens van het 6de hoor .

SENNE

Het begon bij Aline

Dat was een zotte trien

Daar leerde ik ook Tuur kennen

Dat was leuk, dat wil ik wel bekennen

Toen kwam Milan erbij

Dat maakte me een beetje boos, maar vooral blij

We gingen naar Gerda, streng zijn kon ze wel

Maar nieuwe vrienden , die had ik snel

Knutselen de hele dag door

Liedjes die zongen we in koor

Het ging allemaal zo snel

Maar naar Ilse gaan dat kon ik wel.

Schrijven wou ik heel graag

Maar ik deed het traag

Liedjes zochten we elke week

Kuikentje piep die pakte ik mee

Om naar Anja te gaan was ik bang

Ik stond ook het halve jaar op de gang

Tuur VDV was een goede vriend

Maar een trap in mijn ballen had ik soms verdiend

Mijn jaren waren daar gedaan

Dus moest ik toch naar Miranda gaan.

Mijn laatste jaren zijn nu gedaan

Binnenkort ga ik in het middelbaar staan.

VENCE

’t Schommelbootje

Ik was begonnen bij Aline. Het was daar heel leuk  : geen huiswerk, niet denken gewoon doen. Je kon er gewoon je ding doen. Eens bij Gerda was het iets minder leuk, want toen begonnen we met magjes en moetjes. Vlak voor de vakantie mocht ik iets heel leuks doen : het speelgoed wassen met een tuinslang. Bij Ilse was het makkelijker. Maar toen moesten we beginnen met rekenen en taal. Dat was moeilijk maar leuk. Totdat we huiswerk kregen. Bij Anja was ze vaak boos op me, omdat ik vaak verstrooid was. Persoonlijk was ik toen al begonnen met Frans een beetje te oefenen. Bij Miranda was het veel leuker. Toen begonnen we Frans te leren met Lies, dat was best wel leuk. Taal was makkelijk, maar wiskunde was dan weer moeilijker. Eens op het einde van het 6de zwaai ik af. Ik heb veel leuke en grappige momenten beleefd, maar ook minder leuke momenten gehad.

SVERRE

Jongste kleuters : daar leerde ik mijn beste vriend ooit kennen en ik leerde op een leuke manier leren

Dank u Aline en Ann

Oudste kleuters : vanaf dan had ik een nieuwe bezigheid die ik nog altijd heb : knutselen

Dank u Gerda en Ann

Eerst graad : ik leerde toen lezen, schrijven, rekenen. Alles wat ik nu nog altijd doe

Dank u Ilse

Tweede graad : met Anja erbij was het altijd leuk. Daar hebben we veel gelachen

Dank u Anja

Derde graad : Miranda leerde me ordelijk zijn en allemaal nieuwe werkwijzen. Ze maakte me klaar voor het middelbaar

Dank u Miranda

Steve leerde me mijn grootste hobby ooit kennen : sport. Dit is de beste sportleerkracht die ik me kan voorstellen.

Dank u Steve

TUUR

Mijn eerste dag bij de kleutertjes. Ik werd al snel vriendinnen met Sam. We speelden veel samen. Ook met Phebe, Kaat, Hanneke. Ik had direct vriendinnen.In mijn tweede kleuterjaar kwamen er vriendinnen bij  : Fien , Ella, Roos, … Het stempelen, het spelen… Het was allemaal zo leuk.

Mijn volgend jaar was bij Gerda. Ook zo een leuke juf. Toen leerden we al een paar dingetjes. Ik had nog altijd vriendinnen. Een jaar dat je tegen je ouders hebt kunnen zeggen elke dag : ‘ik heb iets bijgeleerd vandaag ‘. Dan schoof ik door naar mijn laatste kleuterklas. Dat was ook al zo een leuk jaar. Zo veel leuke jaren in de kleuterklas. Bij de oudste kleuters was het zo dat je hier en daar eens naar Gerda moest om wat te leren op de computer of een puzzel maken.

Toen ging ik naar het eerste. Dat was wel een grote stap. De woordjes die we toen leerden schrijven, de getallen, … Dan de tweede klas, ook dat was bij Ilse , een leuke juf. Dan leerden we verder de woordjes en de getallen optellen of aftrekken.

Dan naar Anja en Lies. Lies gaf ons muziek en ik denk ook  rekenen, Anja de rest. Zo dacht ik dat het was. Dan gingen we door naar het 4de. Dat jaar waren veel vriendinnen van school gegaan. Sam bleef nog. Maar toen waren we nog maar met 2 meisjes : Sam en ik.

Dan naar het 5de. Ik vond het wel spannend. Ik vond het systeem van de derde graad even wennen. Gelukkig hadden we een hulpje die je kon helpen. Dan in mijn laatste jaar kende ik alles al wel een beetje. En  nu gedaan… Dan naar het middelbaar gaan.

 

NEL

Ik heb niet bij Aline, Gerda, Ann, Frieda en Ilse gezeten. Spijtig… Maar ik kwam bij Anja, een heel vriendelijk en fijn iemand. Ze heeft me goed geholpen. Het was anders in het Freinetonderwijs, maar we leerden op een fijnere manier : openschoolnamiddagen, uitstapjes, enz.  Ik ben iedereen heel dankbaar.

KLAAS

Mijn tijd in ’t Schommelbootje

Dit jaar ga ik weg bij ’t Schommelbootje. Maar ik heb er nog leuke herinneringen aan, zoals bij Aline in de klas. Daar mochten we spelen en vertellen. Ik speelde mijn eerste jaar altijd samen met Nel. Het tweede jaar kwam Fien er ook bij. Ella werd na een tijdje ook een vriendin. Zo had ik al 2 fijne jaren bij Aline er op zitten en ging ik naar Gerda.

Bij Gerda werd ik nog bevriend met 2 katten en toen speelden we vaak samen. We lachten. Gerda was iets strenger dan Aline, maar ook heel lief. Zo kreeg ik ook weer 2 fijne jaren bij Gerda.

Toen ging ik naar Ilse. Daar moest ik leren lezen, schrijven en rekenen. Er kwam ineens veel bij, maar het werden ook 2 fijne jaren.

Toen moest ik naar Anja. Daar deden we veel leuke dingen. Anja was soms wel wat boos. Maar gelukkig niet vaak op mij. Ook bij haar heb ik 2 fijne jaren achter de rug.

En toen naar Miranda, mijn laatste 2 jaren in ’t Schommelbootje waren in zicht. Maar ik maakte er 2 leuke jaren van en dat is gelukt. Maar nu zwaai ik af.

 

SAM

Jongste kleuters : Toen ben ik op school gekomen. Ik weet nog dat ik van voor mocht zitten. Ik ben er maar een half jaar geweest. De glijbaan was heel leuk.

Oudste kleuters : Daar mocht ik soms het belletje rinkelen en toen het klimrek er nog stond, ben ik daar tegen gebotst en toen bloedde mijn hoofd. Ik was er altijd met Tuur aan het knutselen

Eerste graad: de projecten en teksten waren altijd heel fijn

Tweede graad : de kleine projectjes waren heel leuk

Derde graad : de laatste 75 en de 5 daagse waren het leukst

MILAN

Ik ben hier bij Anja in het 3de begonnen. Toen vond ik het al superleuk. Alle projectjes die we deden, allemaal supertof. Het jaar daarna (in het 4de) werd het nog leuker. Toen ik in het 5de zat bij Miranda werd het een uitdaging om elke week mijn stickers te halen. Frans was ook heel leuk met Lies. Ze had altijd leuke dingen in petto voor Frans.

Nu zit ik in mijn laatste jaartje hier op ’t Schommelbootje en het is nog even fijn als toen ik hier in het 3de binnenstapte.

RUNE

 

Comments are closed.