afzwaaiers …

Ook dit jaar zijn er weer 9 leerlingen die volgend jaar andere wateren gaan verkennen. We nemen afscheid van deze matrozen :

Wij zwaaien af …

Het begint allemaal bij Aline , want zij laat je allemaal mooie dingen zien.Als je nog niet kan koken, kon je dat in de keuken leren en boven kon je piraatje spelen. Als je boven een echte piraat was, kon je kijken over de hele klas.Plots ben je daar groot genoeg, want je hebt nog een hele reis voor de boeg.Hopelijk ben je dan nog niet te moe, want nu mag je naar Gerda toe.Bij Gerda waren we al wat groter. Maar in het keukentje speelden we niet met echte boter. Voor het klimrek moest je al gevorderd zijn, je wilde niet vallen, want dan heb je pijn.Met de rode auto kon je overal naartoe gaan, van hier tot aan de maan.In de laatste kleuterklas moesten we opdrachtjes maken, een voorbeeldje is haken ;-)Toen we bij Gerda klaar waren, gingen we naar llse voor de volgende jaren.Bij Ilse leerden we al wat woordjes kennen, in het begin was dat wel wennen.Bij Ilse leerden we al + en – , maar dat was best moeilijk in het begin.Findus spelen dat kan ze zeker wel.Een duimpje omhoog van ons allemaal want dat verdient ze wel  !In het begin ging het lezen nog niet zo goed, maar Ilse gaf ons nog wat extra moed .Het werd stilaan tijd om naar Anja te gaan, want het lezen begon al goed te gaan. De mozaïeksteentjes hangen er nog altijd, hopelijk heb je geen spijt. In het 3de leerjaar leerden we al X en : , maar ook al veel taal. Chocomelk kregen we altijd na het sporten, dat was fijn dat we dat mochten. De fietsklassen was heel leuk, we hebben veel gelachen. Soms lagen we in een deuk. Ook de dierentuinklasse daar hadden we veel aan, behalve dat onweer dat mocht weggaan. Onze tijden bij Anja waren gedaan, toen was het tijd om weg te gaan. Bij Miranda moesten we brevetten doen, soms was dat wel te doen. De feest- en leger 5 daagse was echt wel vet ! Want we hadden veel pret. De sport 5 daagse was ook wel tof, maar in de kamers mocht er wat meer tocht. We hadden echt wel veel plezier, maar de jongens mochten nog geen bier. Nu is het echt wel tijd om weg te gaan, want we hebben nog een heel middelbaar voor ons staan.

FullSizeRender (1)Anne en Hanneke

 

Afzwaaitekst

Het begon allemaal bij Aline, de eerste jaren hier op school. Daar mochten we veel spelen en moesten we niet veel werken. Toen gingen we naar Gerda. Daar mochten we ook veel spelen , maar we moesten er al iets meer opdrachten doen. Toen gingen we naar Ilse, daar begon de miserie… We moesten leren lezen en rekenen. Maar er waren ook leuke opdrachten bij. Het leren lezen, schrijven en rekenen viel wel mee, want het werd ons goed geleerd. Dan gingen we naar Anja. Daar leerde ik nog iets meer bij en mocht ik veel muzische dingen doen. Toen gingen we naar Miranda. Daar moesten we Frans leren, dat vond ik niet zo fijn. Het eerste jaar bij Miranda was ze er niet veel. Greet was er niet, dus verving Miranda haar. We kregen 3 vervangers : Diewke, Bart en Yoni. Bij Bart was het het leukst. En we hadden ook nog eens een meester. Dat was fijn! In het 6de kwam Miranda er terug bij. Dat was fijner dan al dat gewissel tussen vervangers. En dit is het laatste jaar dat ik hier zit.

Matthias

 

AFZWAAIEN …

Alles begon bij Aline

Frieda hielp daar ook

Zuper” was het daar, toen gingen we naar Gerda

Weldra waren we bij Ilse

Anja was de volgende stop

Als laatst gingen we naar Miranda

In het 5de leerden we Frans met Lies

En nu zijn onze laatste dagen / weken aangebroken

Nooit gaan wij deze school vergeten, het was de beste school ever !

IMG_0581Emilie en Nien

 

 

Afzwaaitekst

Het begon allemaal bij Aline. Daar hadden we Mythra nog niet gezien

We waren altijd veel aan het spelen, we konden ons nooit vervelen !

Juul kwam soms bij ons logeren, tegen de zon moesten we hem insmeren !

Bij Gerda waren we al  “snel”, we maakten veel kunstwerkjes, dat ging wel.

We hadden atlijd iets om ons te amuseren, je kon daar ook veel leren

Bij Ilse leerden we al een beetje taal, daarna kwam er _- +  en X

We leerden daar ook al woordjes schrijven, Ilse kon nooit overdrijven.

Toen kwam Mythra erbij en iedereen was blij

Anja was altijd goed gezind, voor iedereen en elk kind

We deden onze kleine projectjes graag, niet te snel en niet te traag

Bij survivalklasse had niemand pijn, iedereen was erbij en dat was fijn.

Toen was het tijd om naar Miranda te gaan, het avontuur was nog niet gedaan !

Miranda heeft ons veel geleerd, bij 5 daagse bleven we ongedeerd.

Nu is het tijd om naar het middelbaar te gaan, er zal een nieuwe poort voor ons opengaan.

FullSizeRender (2)Mythra en Janne

Nu is het gedaan…

Toen ik bijna 4 was ,kwam ik in België aan. Ik heb dan maar Aline’s klas overgeslaan.

Bij Gerda was het feest, we speelden om het meest.

In Ilse’s klas werd het serieus, ik bleef grapjes maken, ja heus.

In Anja ’s klas was het best fijn, al  had ik het moeilijk ze bleven er voor me zijn.

Bij Miranda werden we voor de volgende school voorbereid. Ik ga nu, vind het dan ook echt genoeg, echt tijd.

Nu is het gedaan, mijn bootje is klaar om de wijde zee in te gaan.

23072Tami

 

Comments are closed.