wat we zoal deden deze week

Maandag 06/10/2014 tot en met vrijdag 10/10/2014

beleving/project: vrije tekst Gijs/op bezoek in de dierenpraktijk

begrippen: klein/groot, kort/lang, dik/dun, zwaar/licht, vol/leeg, lief, bang, schrik

We maakten in het begin van de week een buizenconstructie in de speelbak en experimenteerden met aansluitingen en vormen.

Een groepje ging winkelen en kocht een grote zak maïs en een cadeautje voor het hondje dat op donderdag met ons mee zou gaan naar de dierendokter voor onderzoek.

We gingen op onderzoek in de winkel: “waar ligt de maïs en wat kan je hier nog kopen, de dierenrekken worden goed onder de loep genomen”

We stempelden ook met pootafdrukken en appels bij de vrije teksten.

Een leuk boek deze week was: “Geheim in het museum”, we blikten terug op de museumuitstap + (kleuters laten reageren op de prenten uit “Het kleine museum” Wat zie je, wat staat er op het schilderij?)

We bereidden de uitstap naar de dierendokter voor: Gijs zijn vrije tekst werd voorgelezen en hij vertelde ons wat zijn mama allemaal doet in de praktijk en welke dieren er zoal komen.

We bekeken ook heel wat informatieboeken over kleine huisdieren, hoe ze leven, wat ze eten, …vooral de info over honden , daar er op donderdag namiddag een klein hondje met ons meegaat om zich te laten onderzoeken.

We maakten een onderzoekhoek in de klas en verzorgden de knuffeldieren van de klas en de gewonde koala die de dierendokter ons meegaf om verder te verzorgen.

We hielden een afsprakenronde: we maakten goede afspraken voor de uitstap en spraken af in welke auto iedereen zou meerijden + kringspel met de voeldoos (zachte vachten, …)

De uitstap naar de dierenpraktijk bij Gijs thuis ging door en Dorien ging met haar hond “Milo” mee om deze te laten onderzoeken. Wij hadden al een hondencadeautje gekocht en overhandigden dit na het onderzoek, een leuk hondenspeeltje. Terug op school gingen we buiten met “Milo “ spelen met zijn nieuwe hondenspeelgoedje.

Op het einde van de week breidden we het honden onderzoek hoekje uit en verzamelden alle knuffels van de klas nog een keer voor hun jaarlijks spuitje.

We bekeken het verhaal: “Beer is ziek” op de computer.

Als afsluiting van de week gingen we zwemmen en deden voor de eerste keer onze nieuwe badmutsen aan. Knap!

 

Comments are closed.