veggie koken sessie 1

Mmmm het soeperkokerellen moment was eindelijk daar voor de eerste graad! We hadden er al lang naar uitgekeken en vandaag mochten de 6 eerste kinderen van onze klas gaan koken met mama Greet! Het werd heerlijke pompoensoep (3 soorten pompoen) met linzen, peterselie, ajuin, …

Er werd gehakt, gesneden, fijngemalen met onze nieuwe keukentoestellen, … en nadien werd er in elke klas uitleg gegeven door de 6 soeperkokerellers. Ze waren heel erg trots om de vergeten groenten onder de aandacht te brengen: de aardpeer en zoete aardappelen !

hier het recept :

 

Pompoen – wortel – patatjes linzensoep

Benodigdheden :

Kies maar welke pompoen je graag hebt, butternut, Hokkaido, kabocha…

5 tal uien

2 aartperen

1 zoete bataat

3 rode patatjes Desire

3 wortelen

1 wit van prei

restje knolselder

2 gele raapjes

arachide olie

peper zout/ gedroogde thijm/ blokjes

kleine koffietas rode linzensoep

beetje platte peterselie

 

Bereiding:

Pel de u, moest het niet lukken bel dan naar Emma of Thijs! Zij kunnen heel goed uien pellen.

Schil alle groenten, leg de patatjes in water na t schillen, anders verkleuren ze misschien.

Haal de pitten uit de pompoen, bij de buternut kan je de schil er gerust aan laten.

Snij de groenten in blokjes.

Verwarm een kookpot, bak de uien, voeg overige groenten toe .

Voeg gedroogde linzen toe, kruid de soep af en laat half uurtje koken.

Werk af met platte peterselie.

 

Smakelijk!

 

Dank je wel Mien, je kan heel goed zoete patatten schillen en snijden!

Mano en Gabriël fijn samengewerkt! Jullie zijn echt meesters van de keukenrobot! An-Sofie wat kan je goed aardperen schillen.  T was gezellig koken met jullie.

Greet

050 049 045 036 025 024 021 019 017 008 004 003 002
 

Comments are closed.