projectvoorstelling 12 december 2015

we starten onze voorstelling met een zwaaihandje, een twijfelend welkom en een heksenliedje…

krijkel dijkel dokel doets … wee die hier komt die bak ik een poets …008 010  001 002

IN onze klas  stond alles reeds klaar voor de tentoonstelling. ONze kijkdozen stonden er te blinken op de banken. …005

Maar eerst tijd voor een toneeltje… Het eerste groepje speelde het klassprookje ‘het nieuwsgierige meisje.’ De rollen waren snel verdeeld en Toon durfde de uitdaging aan om de drie bladzijdes tekst voor te lezen aan het publiek! Super knap!

twee zusjes speelden samen de supersterke boom waarin het meisje zich verstopte, de bijtjes woonden en de jager ook nog moest klimmen… 013 014 019 zoals het een goed sprookje betaamd kreeg de slechte jager zijn verdiende loon en leefde het meisje nog lang en gelukkig met haar zusje!

we pasten speciaal voor deze groep het gekende ‘in het bos daar staat een huisje, keek eens door het vensterraam… kwam een MEISJE aangelopen klopte op de deur … aan.

Dan maakten we ons klaar voor de tweede groep toneelspelers. Meesterverteller Mingus nam plaats aan de microfoon en loodste ons door het verhaal van ‘de drie rovers’ het werd een vrije bewerking door de eerste graad!

028 029 036 038

Klaar voor de buiging en een slotliedje … suddert en pruttelt de drank in de pan…

ROeren, roeren om middernacht volvoer ik mijn plan … roeren  HAHAHAHAHA041  046

Elk kind kreeg een eigen sprookjesboek waarin al de sprookjes van de eerste graad verzameld werden. De mama’s en papa’s namen ruim de tijd om te lezen, te kijken en te bewonderen! 051 Hierna mocht iedereen onze sprookjesdozen bewonderen in onze klas!

Het werd een leuke voorstelling met een

ze leefden nog lang en gelukkig … einde!

 

Comments are closed.