nieuws uit de eerste graad

klimaatdag!

Na de krokusvakantie zijn we weer dapper aan de slag gegaan. Ilse er ook terug bij en alle kinderen paraat!

Over het vorige project heb je misschien vooral dingen gehoord en niet gelezen, dat komt omdat Melissa het begeleidde en zij koos voor andere werkvormen om het project uit te dragen. Foto’s proberen we wel nog eens te posten!

Omdat er op vrijdag 15 maart een nationale oproep tot staken voor het klimaat was, wilden we graag ons beste beentje voor zetten! We werkten op verschillende momenten rond natuur en wat er nu allemaal gebeurd in onze wereld.

We luisterden naar het leuke luisterverhaal van Djapo: De groene ijsbeer en onderzochten wat er waarheid en fantasie was in het verhaal. Toch wel heel wat waarheid zat er in.

De kaMOShibai over Reus Gommaer lazen we op vrijdag, daarna gingen we aan de slag en besloten dat er ook heel wat is dat we zelf kunnen doen! Dus 11 tips van en voor kinderen … voor het klimaat kwamen tot stand!

We beseffen heel goed dat we minder energie kunnen verbruiken en zeker nu het mooie weer eraan komt hebben we de intentie om veel buiten te spelen en de schermpjes links te laten liggen!

De chatmuur werd mooi versierd en we straalden onze boodschap uit.

We lazen ook het verhaal ‘ het blauwe gevaar’ en speelden spelletjes over recycleren en energie verbruik.

 

Comments are closed.