nieuwe start

Vandaag begon de school weer. (Voor onze school is het een bijzonder jaar, want we bestaan 35 jaar dit schooljaar. Elke klas kreeg tijdens het openingsmoment samen met de mama’s en de papa’s een opdracht. Onze klas moet voor het feest van vrijdag hapjes maken. We kozen voor : groentendips met een dipsausje en toastjes met geitenkaas en zelfgemaakte pesto en eiersla. )

We krijgen een coach , maar hebben hem nog niet  gekozen. (de kinderen van het 6de leerjaar worden coach van iemand uit het 5de om hen wegwijs te maken in de derde graad) 

We hebben onze blokjes gemeten. (Elk jaar hebben we blokjes in de werktijd. Dit keer moesten we zelf uitrekenen hoe ze gezaagd moesten worden om zo weinig mogelijk afval te hebben. Dat deden we in groepjes. Elk groepje kwam tot hetzelfde resultaat. Dat was mooi om te zien. We herhaalden zo de oppervlakte van het vierkant, want elke groep koos ervoor om vierkante blokjes te tekenen)

Ik (Milan) vond het fijn om in een nieuwe klas te zitten.

Ik (Thijssen) vond het fijn dat we “time’s up” hebben gespeeld in de Franse les. Dat was moeilijk, want we moesten in het Frans praten. (Op die manier herhaalden we de vocabulaire van vorig jaar ivm kledij en uiterlijk)

Thijssen en Milan

 

Comments are closed.