monsterlijke bosklassen dag 2

Dag 2

We waren aan het slapen en de haan maakte ons wakker. Daarna deden we ochtendgymnastiek met de feestfee. Daarna gingen we ontbijten. We vonden het lekker.

Toen gingen we met Vlad Vampier eten maken. Dat werd lekker.

De bloedburgers vielen erg in de smaak! Het recept volgt snel.

We maakten ook spokenpizza, jummie!

Eiersalade en humus voor op de boterhammen.

Groentjes in kleine hapjes voor het feest.

Heksen/spinnen  yoghurt voor het volgende ontbijt!

MMMM dat werd smullen!

Kato en Staf Luca

  

Onderzoek van de insecten.

We vonden hooiwagens, kevers, pissebedden, … . We zochten insecten in de wei, op de heuvel.

We vulden een blad in. Dat werd het paspoort van het kriebelbeest dat we vonden.

We willen ook nog zeggen dat het eten lekker was!

We vonden ook een processierups. OP het domein waren er wel mensen de bomen aan het behandelen zodat de rups er niet op zou komen. Buiten het terrein begon de rups al terug te komen. Wij kregen er veel last van. Dat was blijkbaar nog van de ouder haartjes van de rupsjes van vorig jaar. Het jeukte enorm!

Sommige kinderen vonden een heel lange worm, die kon zelfs niet gemeten worden met het latje van de identiteitskaart. Er werden ook heel wat naaktslakken gevonden.

Joël en Tsambika

Herrie Heks wou ons leren wandelen. Ze dacht dat we wandelen stom zouden vinden en had er wat op gevonden. We zagen het lief klein monstertje Kallibaan, maar hij wou ons opeten. We moesten vluchten in het bos. Platvoetje had een verkeerde  toverspreuk gebruikt waardoor Kallibaan een kannibaal was geworden.

Tijdens de tocht in het bos, had kannibaal, Dries te pakken. We wonnen een spel en daardoor was Dies vrij. We vonden de juiste spreuk in het bos, Platvoetje zorgde ervoor dat kannibaal weer Kallibaan werd. Hij wou ons toen niet meer opeten.

Tijdens de tocht kwamen we ook half wilde paarden tegen. (half wild omdat ze nu wel vrij mogen rondlopen in het natuurgebied en dus in het wild mogen, half omdat ze er wel geplaatst zijn en dus niet allemaal in het wild opgegroeid zijn).

We deden een spel waarbij we wafels moesten happen zonder onze handen te gebruiken. Dat was moeilijk, als je je hand wel gebruikte zou hij paars worden!

Dries en Norah

Er was een talentenshow met een feest.

De kinderen mochten optreden. Er waren heel leuke dansjes, toneel, tekenacts, zingen, gymnastiek, … na de show aten we de bloedhamburgers  (zonder vlees en zonder bloed) We mochten ook dansen en springen op de muziek. Er waren ook nog andere hapjes. Het was een spetterende show waarbij iedereen een groot applaus mocht ontvangen! Knap gedaan!

Er waren ook kinderen die toen bruggen gingen bouwen bij de feesttent.

Rémy en Fynn

’s avonds zaten we met een kleine groep aan het vuur. We maakten kettinkjes en daar stopten we krachten in bvb. Vriendschap en liefde.

Het dagboek schrijven was ook fijn.

We douchten ook in groepjes en werden zo weer mooi proper.

Het slapen was ook fijn. We sliepen goed.

We willen ook nog zeggen dat het koken ook heel fijn was!

Einde

Clara en Isa

 

Comments are closed.