Mike in de ruimte

Hoi ! ik ben Fien en vandaag vertel ik jullie het verhaal van Mike. Het begon allemaal in een heel klein stadje héééél ver hier vandaan. In dat stadje woonde Mike, een klein jongetje van 5 die droomde er al jaren van om op de maan te wonen.

Hij hield heel veel van de ruimte. Zijn kamer hing vol met raketten, sterren, planeten en tekeningen over de ruimte. Hij wou heel graag veel dingen over de ruimte ontdekken zoals: Is er een einde aan de ruimte? Zijn er nog planeten?  …

Hij had een mama een papa en een grote zus. Hij vertelde altijd en overal tegen iedereen over de maan en de sterren en de planeten, maar niemand luisterde ooit naar hem…. Zijn oudere zus paste op Mike maar was alleen met zichzelf bezig, zoals een diva. Zijn ouders waren bijna nooit thuis.

24 jaar later…

Ra ra ra, wat was Mike zijn beroep? Inderdaad hij was astronaut!

Eindelijk was het zo ver. Mike mocht voor het eerst de ruimte in. Hij had zoveel zenuwen. Samen met 4 andere astronauten van over de hele wereld steeg hij op. Ineens was er geen zwaartekracht meer. Ze zweefden rond in de raket. Ze zagen satellieten en de aarde!

Na lang reizen belandden ze op de maan. Dit was het moment waar hij jaren naar heeft uitgekeken.

De anderen ploften al met hun dikke laarzen op de maan.

Oh nee, wat was dat?!

Mike bleef vast zitten aan de gordel. Hij geraakte niet naar buiten. Hij zweefde en bengelde tegen wand. Per ongeluk raakte hij enkele knoppen. De deuren gingen terug dicht. De raket schoot ineens omhoog. Mike was in paniek. Hij zag zijn droom aan zich voorbij vliegen.

Het lukte hem om zich los te wurmen en om de op hol geslagen raket onder controle te krijgen. Hij was al bijna bij Mars. Hij vloog er met een grote bocht rond en had een prachtig zicht op de rode planeet.

Hij haastte zich terug naar de maan, hij liet de anderen niet in de steek! Eenmaal op de maan riep hij heel bij instappen! De mannen kwamen terug aan boord en samen keerden ze terug naar huis.

Mike – Fien

 

Comments are closed.