klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren

Ilse gooit kauwgommen door het klimrek.

De kinderen dronken ook appelsiensap.

De grote mensen dronken cola.

Ze aten alleen maar kauwgom en smulden ervan.

Ze klimmen en klauteren door .

De jongens gingen zwaardvechten.

De meisjes speelden prinses.

Aayah en Pemma

Met deze tekst gingen we natuurlijk iets doen… het werd klimmen in de Boulderzaal in Herk De Stad! Daar klommen we zonder extra beveiliging en velen konden het al heel goed! Het was een spannende en uitdagende activiteit!

221 207 196 198 199 200 201 191 193 195

we deden ook een kauwgomonderzoek en luisterden naar het liedje: de kauwgomballenboom van Elly en Rikkert.

Wij keken ook naar filmpjes hoe je kauwgom maakt en kauwden hard!

Bubblegum kauwgom vonden sommigen vies en plakkerig, anderen vonden deze het lekkerst. Hij verloor zijn smaak gemiddeld rond 8 minuten kauwen. Sommigen konden dikke bellen blazen, anderen helemaal niet.

Pepermunt kauwgom vonden sommigen erg pikant en niet lekker, anderen vonden deze het lekkerst en zeer fris! Deze kauwgom ging heel lang mee en velen kauwden met smaak een kwartier! Bellen blazen lukte niet goed met deze kauwgom.

Suikervrije kauwgom met fruitsmaak werd niet door iedereen lekker gevonden, hij verloor het snelst zijn smaak. Suikervrije kauwgom is niet slecht voor je tanden, je maakt er extra speeksel door aan en dat is zelfs goed voor je tanden! Je kan tandenpoetsen NIET vervangen door een kauwgom te eten, maar het kan je wel helpen je tanden gezond te houden!

255
 

Comments are closed.