Na het onderzoeken van ijs, luisteren naar het verhaal van de ‘groene ijsbeer’ die in de ijskar naar zijn mama en papa terug gebracht werd…
was het tijd om ijsjes te maken.
Ijsjes moesten volgens onze tekst glutenvrij zijn. Omdat ijsjes meestal geen gluten bevatten gingen we nog een stap verder. (want heel vaak zijn mensen niet alleen allergisch voor gluten maar ook voor lactose, ei, … )
We maakten heerlijke :
watermeloen Choco-ijsjes
We sneden de watermeloen (van 11Kg) in groeve stukken en haalden er de pitjes uit. We staken er de mixer in tot het moes werd. Daarna hakten we pure fairtrade chocolade fijn om de anderen te foppen, het leken net pitjes! De hele smurrie werd in vormpjes gedaan en gekoeld. Zelfs de derde graad kreeg een restje en vond het jummie!

Smoothie ijsjes







We namen een bakje aardbeien en enkele bananen. Alles werd gewassen en proper gemaakt. We mixten alles en goten in de ene helft rijstmelk erbij en bij de andere soya-yoghurt. Nog wat agavesiroop erbij en koelen.
Het werden onze duwijsjes… jummie!
Citroenijsjes:






we kookten water. De citroenen (bio) werden grondig gewassen. Dan namen we dunschillers en haalden de gele schil van de citroen (het witte is te bitter) en deden dat in het kokende water. Dit lieten we rusten. ONdertussen persten we de citroenen uit.
Bij het citroensap deden we wat agavesiroop en het water (zonder de citroenschillen). Het water was mooi geel van kleur.
De ijsjes werden gekoeld en zorgden voor een verfrissende toets in de laatste warme dagen!
vegan chocolade kokos ijs – zonder ijsmachine
We hadden nodig: 1/2l creamy kokosmelk, 110g kokosbloesemsuiker, 60-80 g cacao.
Een beetje kokosmelk met de kokosbloesemsuiker in een pan zodat hij oploste.
Het suikermengsel werd gemengd met de rest van de koude kokosmelk.
Daarna de cacao erbij , proeven en hop de vriezer in.
Het werd een verrassend lekker chocolade-ijsje!





We vonden dat het citroen-ijsje vast smaakte zoals de eerste ijsjes smaakten die ze lang geleden proefden.
Het was eigenlijk niet zo moeilijk om gezonde en lekkere ijsjes te maken!
Comments are closed.