grote praatronde 30 september

We onderzochten hoe je zelf kleurzout maakt.

want Mitu bracht een kunstwerkje mee grote praatronde 30 sept 009 grote praatronde 30 sept 001 - kopie - kopie grote praatronde 30 sept 003 - kopie - kopie grote praatronde 30 sept 007 - kopie grote praatronde 30 sept 008 - kopie - kopie waarop ingekleurd werd met kleurzout. We raspten krijtjes, vermengden dat met zout en maakten er al een klein kleurpotje mee.

Nu zullen we een oproep lanceren bij de ouders om kleine kruidenpotjes te verzamelen, als we dan in een VWT deze techniek willen herhalen kunnen we dat in van die kleine potjes doen! leuk!

Gabriel bracht een mooie atlas mee. Jongens gingen op zoek naar interessante weetjes en namen Argentinië onder de loep . Het land ligt in Zuid Amerika, de buurlanden zijn Chili, Paraguay, Bolivië, Brazilië en Uruguay . we zagen dat er veel bergen zijn. Er zijn ook heel grote steden zoals Buenos Aires en Santiago. In een andere kinderatlas vonden we dat het reuzegordeldier er leeft! WOW

Het spelletje Wijsneus en Karawane werd door een groepje van 5 onder handen genomen. Uitproberen, winnen, verliezen, spelregels lezen, … Uiteindelijk was het wel gemakkelijk!

dat was de conclusie!

4 meisjes gingen aan de slag met fantasieverhalen! ze vonden het best wel moeilijk om vrij aan de slag te gaan en schreven eerst wat over, om nadien hun inspiratie te laten borrelen!

 

 

Comments are closed.