grote praatronde 2 oktober

Grote praatronde maandag 2 oktober 2017

 

Uit de voorbije praatrondes haalden we heel wat ideeën.

We dachten eraan om rond tanden, gevoelens, … te werken maar door het grote keuzeaanbod koos er deze keer niemand voor, een volgende keer misschien. We kozen wel voor:

Hoolahoop:

Vorige week bracht Tsambika haar hoepel mee en wou ons graag enkele kunstjes tonen. Vandaag gingen Jasper, Staf, Sta, Warre en Dries met de hoepels van de sportklas aan de slag en leerden elkaar trucjes. Ze toonden ze ook knap aan de groep.

Wannes toonde ons trots zijn zelfgemaakte armbandjes. Hij bracht vandaag zijn boek met verschillende technieken mee en was de leraar voor deze groep. Het bleek toch wat moeizamer te verlopen dan gedacht dus leerden enkele meisjes elkaar spontaan al wat andere knopen. IN de vrije werktijd wil iedereen verder aan de slag gaan en de resultaten zullen zeker volgen. Ook meester Wannes ziet het nog zitten om extra les te geven! Rémy, Tsambika, Sheymaa, Clara, Kato en Aagje waren de leerlingen.

Lien maakte op vakantie in Zweden bij een echte glasblazer een mooie glazen bol. Ze keek samen met Gijs naar een filmpje op schooltv over glasblazen en verwoordde deze stappen:

Zand moet in een heel hete oven, dan smelt het.

Het wordt dan een hete bol, die moet je zo snel mogelijk een vorm geven. Je kan er ook nog kleur en stukjes indoen om het mooier te maken.

Door in de pijp te blazen kan je het nog een andere vorm geven.

Een mal van perenhout kan helpen om een vaas, kan of kom te maken.

In de fabriek gaat het veel, veel sneller om glazen te maken.

Norah toonde ons een leuke beer en vertelde dat ze hem al eens natekende. Dat leek ons ook een heel fijn idee en Ilian, Erin, Anna Sophie en Norah gingen dus tekenen. Goed observeren en dan pas erin vliegen was de boodschap.

Aagje ging dit weekend naar de spellenbeurs, daar kon je allerlei spelletjes spelen. Eerst was Thorben alleen in deze groep, dus haalden we de spelletjes bij die je alleen kan spelen. Zo ontdekten we hoe je bepaalde spelletjes moet spelen: niet bij de oplossing, maar bij het probleem  beginnen! Joël en Tijl sloten aan en speelden samen een solo-spel.

Lucas danste op zijn feestje de zwarte pieten stijl en leerden hem vol overgave aan Sebastian en Isa.

 

Comments are closed.