Een geurige en kleurige openschoolnamiddag!

Welkom bij het Belang van het bootje. Donderdag 2 februari 2017.

Vandaag vertellen we over de openschoolnamiddag. Jullie vragen zich waarschijnlijk af wat dat betekent? De hele namiddag staan de deuren van de klassen open en doen alle kinderen van alle leeftijden activiteiten. Op voorhand gaat er een blad waarop allemaal activiteiten staan. De kinderen kiezen dan een activiteit. Ik koos voor reporter, daarom deel ik mijn verhaal met jullie!
Meysem

 

Wij zijn Bono en Sam en wij zijn reporters van ‘T Schommelbootje.
En we hebben Nel,Noa en Alexander geïnterviewd. Zij kozen voor Turks koken. Ze maakten linzenburgers. Het was er erg gezellig.
Volgens Nel zijn linzenburgers lekker, maar ze wist het niet zo goed, want ze had het nog nooit gegeten. Alexander vond het fijn om te koken. Door samen met een Eminee te koken, leerden ze iets meer over de lekkere eetgewoontes uit Turkije, want deze open school namiddag ging over wereldburgerschap. Nog een dankjewel voor Chris, ze kwam nog een keer de handen uit de mouwen steken op school.
Tijdens het toonmoment mocht iedereen de linzenburgers proeven, het was heel lekker!

En wij gingen een kijkje nemen bij het dansen rond de wereld. Ook hier was het heel gezellig. Miranda danste de kinderen op weg. Ze zaten intussen al in Spanje en Amerika. Kato toonde een stukje popping. En Sheymaa deed ons een stukje flamingo voor. Voor de rest leek het daar heel amusant en knus.
Je kan de filmpjes van Kato en Sheymaa terugvinden op onze blog (toch niet, het bestand is te zwaar!). Wij zijn Bono en Sam, reporters van ‘t Schommelbootje.

Met onze kerstactie zamelden we maar liefst 286 euro in. Dit schenken we aan Akindo.

Andere activiteiten vandaag waren Bollywood, liedjes van over de hele wereld, een uitstap naar Australie, het Akindo spel spelen, koken met Conny, een uitstap naar de bottelarij en een uitstap naar de wereldwinkel!

    Akindo spel

   de erg ijverige reporters 🙂

 

broodjes met een verhaal

 

Comments are closed.