drukke week voor de jongste kleuters

Maandag 24/11/2014 tot en met vrijdag 28/11/2014     week nr.: 12 beleving/project: (paarse) kikkers?     begrippen: kleuren/open-schoolnamiddag / hoeveelheidsbegrippen en kwalitatieve begrippen/ schoen zetten

 Maandag 24/11/2014: Na de praatronde wordt er met het kikkermateriaal gespeeld + verhaal “Eend en kikker” + dierengeluiden herkennen en nabootsen + verhaal “kikker speelt verstoppertje met Max” + kringspel met de lachzak

 Dinsdag 25/11/2014: Na de praatronde gaan de kleuters naar de  sportklas: de kikkers springen , huppen, lopen in grote hoepels, kleine hoepels in uit over tussen langs….de kikkers zitten op in draaien op het blad in de vijver, met muziek, stoppen op teken +lied, de kikkertjes +poppenkast met de verschillende kikkers + we dansen op de muziek van Alfred Jodocus Kwak.

 Woensdag 26/11/2014: Studiedag

Donderdag 27/11/2014: Na de praatronde zetten we ons onderzoek verder naar “de paarse kikker” + kringspel: “Nijntje is verstopt”.Tijdens de open-schoolnamiddag rond diversiteit bakken we met de hulp van “De Wroeter” koekjes voor het sociaal centrum “De Kouter” te Alken. We verpakken ze in zakjes en hangen er mooi versierde kaartjes aan.

 Vrijdag 28/11/2014: Na de praatronde installeren we de grasmat in de boerderijhoek en laten de dieren uit om te grazen. We richten het natuurhoekje opnieuw in met de paddenstoelen zitjes, we experimenteren met de kleurenbril, de insectenpotjes, we spelen met de kleine bosdieren en plukken fruit. We zetten onze schoen, we maken tekeningen voor de Sint + taalactiviteit m.b.t. specifieke woordenschat rond het Sint thema. Na het sapperlotepietjesmoment waar elke klas vertelt waar men mee bezig is, kijken wij nog naar een digitaal verhaal van: “Kikker vindt een nieuwe vriend” en sluiten zo onze week af. Spannend! Zou de Sint in het weekend wat in onze schoen komen leggen?

 

Comments are closed.