Dierenarts en bezoek aan het natuurhulpcentrum

ons dierenproject is ten einde gelopen. Dat kon alleen maar zo goed afgesloten worden met twee topbezoeken !

Eerst gingen we naar de dierenarts. We leerden bij hoe dieren (huisdieren ) behandeld worden als ze ziek Of gewond zijn.

Onze dierenarts naaide een gewonde rat, met behulp van goede assistenten uit onze klas. Zo leerde we op een actieve manier hoe een operatie kan verlopen.

Sommige kinderen mochten de temperatuur opnemen dit is via de poep bij dieren. Andere mochten naar het hart luisteren. ( dit was allemaal op een knuffeldier, want echte dieren zouden het niet zo prettig vinden als 12 kinderen aan hun gaan prutsen. Hoe ben je zelf als je ziek bent ? Liefst wat rust 🙂

We leerden bij over voeding, hoe je dieren moet behandelen en kan temmen, …

 

daarna vertrokken we richting Opglabbeek….. Het natuurhulpcentrum. We kregen een gids die ons gidste doorheen het centrum met echte dieren. We kregen over alle dieren die er op dit moment zaten een kort woordje uitleg. Wie ze zijn, vanwaar ze kwamen, waar ze eigenlijk thuishoren, wat ze eten, waar ze hierna naar toe gaan, hoe ze zo een dier vangen en verzorgen,…

Kortom een heel interessante rondleiding ! Zeker de moeite om eens te doen en je steunt er wilde gewonde of verwaarloosde dieren mee.

En ja hoor we zagen heel wat verschillende en ook exotische dieren. Jammer genoeg worden er veel dieren gesmokkeld en komen ze zo op plaatsen terecht die niet goed voor het beest zijn.

Wist je dat :

je niet naar een aap mag wijzen, je tanden mag laten zien of in de ogen kijken ? Dit lokt agressiviteit/ onrust uit bij de apen.

Wanneer je een ree in het bos ziet liggen je deze niet mag aanraken/aaien.  Want dan gaat die naar mens ruiken en wordt die verstoten door zijn familie.

 

Wanneer je een slang ziet op een plek waar die niet thuishoort en je wilt dat ze die komen ophalen…. Je 1 persoon nodig hebt per meter slang. Meten op voorhand is dan gevraagd. Voor de durvers ….

 

Er veel bosdieren worden binnengebracht die verwond werden door afval dat mensen in het bos gooien of op straat.

En we leerden nog zoveel meer 🙂 deze kennis testte ik de dag erna adhv een quiz. En ja hoor ze hadden allemaal zeer goed opgelet 🙂

 

 

 

Comments are closed.