de week van de jongsten was erg spannend

week nr.: 13  beleving/project: aftellen naar de Sint/ vrije tekst Lucas begrippen: wit/zwart, hoeveelheidsbegrippen, zwaar/licht, hoog/laag, lang geleden, jong/oud, dag/nacht, gevoelens, duim

Maandag 01/12/2014: Sint en piet zijn geweest , de klas en de schoenen zijn gevuld met koekjes, ze liggen overal. We maken speeldeeg/ zoutdeeg om koekjes mee te bakken voor in het poppenhuis. + verhaal: “Vos en Haas op zoek naar koek”. We overlopen het weekplan en tellen af naar het bezoek van Sinterklaas. Namiddag brengt een groep kleuters een bezoek aan “De Kouter”, het sociaal centrum van Alken, om de koekjes die we bakten, op de open-schoolnamiddag, af te geven. De andere kleuters schilderen met wit en zwart, en spelen rollenspel met het verkleedmateriaal van Sinterklaas en zwarte piet. Naar aanleiding van  de vrije tekst van Lucas ,over zijn duim,  spelen we met vingerpopjes + aanbrengen van het versje:” Duimelot”

Dinsdag 02/12/2014: Na de praatronde gaan de kleuters pietengym doen in de sportklas, met pakjes gooien en over de daken klimmen, lied en ritme met muziekinstrumenten“wat hoor ik op het dak”

Woensdag 03/12/2014: Terwijl Fonne en Lucas mee naar de bib gaan om nieuwe boeken te halen, doet de rest praatronde. We werken verder aan de koekjes van speeldeeg voor het poppenhuis, we voegen kruiden toe zoals vanille, kaneel en speculaaskruiden.+ verhalenboek = “Lust Sinterklaas speculaas?” met specifieke woordenschat m.b.t. Sinterklaas + we zetten de Sint zijn stoel klaar voor morgen.

Donderdag 04/12/2014: Na de praatronde gaan we buiten Sinterklaas en Zwarte Piet verwelkomen. Ze brengen een bezoek aan de klas en delen cadeautjes en snoepgoed uit. We spelen met het nieuwe materiaal in de klas: piratenboot met inleefmateriaal, pincetten met insecten voor in het natuurhoekje, fiets, puzzels, magneetspel en andere spelletjes voor in de spelhoek. + verhaal: “Sinterklaasje” van Liesbet Slegers Namiddag spelen we verder met het Sintmateriaal en maken een slaaphoekje voor Juul. Op het einde van de namiddag, blikken we terug op de dag  en prijzen ons gelukkig + verhaal: “Later word ik een hele Piet”.

Vrijdag 05/12/2014:We spelen met het Sintmateriaal. En namiddag gaan we zwemmen

 

Comments are closed.