de week van de jongste kleuters

week nr.:11/ beleving/project: vrije teksten drukken, weekplan en takenbord

begrippen: de kleuren, de dagen van de week

Maandag 17/11/2014: Na de praatronde is er vrije werktijd en aanbod: we drukken de vrije teksten met de wringer, touwen, verf en vliegenmeppers.

Verhaal: “Rennen voor de boze wolf” (aanbreng dagen van de week op het weekplan)

Namiddag overlopen we het weekplan en kijken of er speciale dingen te gebeuren staan, aanbod: aanbreng versje (de dagen van de week) en drukken met appels, de verhalen van de verhalenboom.

Tijdens de afsluitronde: takenbord vervolledigen en de taakjes uitvoeren die nog moeten gebeuren + video’s van de kleuters bekijken.

Dinsdag 18/11/2014:Verzamelzakjes drukken met de stempel van “Gloob” om de gedroogde bloemen en zaadjes te bewaren, verhaal over de herfst met Teo en Gloob.En we dansen in de klas met Kapitien Winokkio ,oude hits van vroeger.

Woensdag 19/11/2014: Na de praatronde is het vrije werktijd en aanbod: stempelen met slofjes, en flexi stempels op de drukwerken van de vrije teksten.

Tutti frutti deze week is een lekkere banaan.

Tijdens de afsluitronde reflecteren we op videofilmpjes van de kleuters die in de verschillende hoeken van de klas spelen.

Donderdag 20/11/2014: Na de  praatronde starten we een nieuw onderzoek :”paarse kikkers bestaan niet echt?!” (opzoeken op internet, alle mogelijke kleuren bekijken, gekke foto’s bekijken, filmpje van brulkikkers bekijken, onze eigen wangen opblazen, springen zoals de kikkers, kikker eten,…)

Tijdens de vrije werktijd is er ook begeleid bouwen met de zachte bouwblokken gecombineerd met de auto’s, de mannetjes en de dieren.

Als afsluiting van de voormiddag wordt Fonne zijn boek voorgelezen: “Kas op het potje”

Namiddag: vrije werktijd/aanbod: met vinger en handpoppen spelen en een nieuw hoekje organiseren met de poppen in de kring + versje over de dagen van de week inoefenen.

Vrijdag 21/11/2014: Na de praatronde is er vrije werktijd en aanbod: verder onderzoek doen naar paarse kikkers en we halen de wereldbol erbij.

Namiddag gaan we zwemmen.

 

Comments are closed.