de eerste periode!

Zo we zijn weer twee maanden verder… het was een heel leerrijke periode waarin we probeerden nog zoveel mogelijk ‘gewoon’ onze werking probeerden te doen… . 

We focusten vooral op outdoor, elkaar leren kennen en werkten aan 3 klasteksten. Hier vind je een  fotoverslagje van wat we allemaal deden!

In de boekentassen vonden de ouders vandaag heel wat werk dat we deze maanden verzet hebben en een dik projectboek en een krant met al de proefjes, natuurtjes, … van de week. 

 

deel 1: de mannetjestekst bracht heel wat mannetjes in onze klas op allerlei manieren. 

In onze derde klastekst hadden we het dus over … 

er was eens …

een koning met 8 ridders, hij woonde in een koninklijk rijdend kasteel met veel kerkers.

op een dag kwam er een dino, die trapte de kerkerdeur plat. de reus en de draak ontsnapten.

de smid en de stalknecht repareerden de kerkers.

de 8 ridders achtervolgden de draak, reus en dino met hun rijdend kasteel.

ze waren dichtbij… ze schoten een ketting uit hun kanon en botsten tegen een boom.

kaboem!                                                                                                                 Klastekst oktober 2020

 

We leerden over draken en de verschillende soorten die er misschien geweest zijn. Zo samenwerken met schrijvers en vertellers, dat is een uitdaging in de eerste graad. De kinderen namen deze dapper aan en heel wat teksten ontstonden voor ons projectboek. We wilden heel graag naar het dinomuseum maar dat mocht helaas niet meer. 

We stopten heel wat taal en opzoekwerk in het  project en groeven in de geschiedenis op zoek naar hoe je ridder werd en hoe het leven in de middeleeuwen was. Zo leerden we mindmaps maken en van daaruit nieuwe teksten schrijven. 

Heel wat drakenknutsels en techniek rond het rijdend kasteel kwam er aan te pas. De bee-bots reden van kasteel naar poort en weer terug. 

Buiten rijmden we en zochten we zinnen en woorden die bij de ridders hoorden. 

ter afsluiting van ons project maakten we dus nog glasraamlampionnen en wilden we graag op tocht. Dat mag niet meer dus hopen we dat iedereen in de extra lange herfstvakantie op tocht gaat met zijn/haar lampje en warmte en drakenkracht uitstuurt naar iedereen die het nodig heeft! 

Warme drakengroeten uit de eerste graad! 

 

 

Comments are closed.