bedrijfsbezoek ALVA

Vorige woensdag gingen we op bedrijfsbezoek in de ALVA (Eden) op het industrieterrein in Hasselt. We moesten eerst allemaal speciale kledij aan (beschermkapje voor ons haar, een plastieken overjas, schoenjasjes). Dat is belangrijk voor de hygiëne.

Toen we allemaal klaar waren, werden we in 2 groepen verdeeld. We moesten door een draaimolen, maar eerst moesten onze handen in een speciale machine om ze te ontsmetten. De mensen die er werken moeten daarna ook nog eens handschoenen aandoen. Het was een hele belevenis. We kwamen veel te weten over de manier waarop de groenten versneden en verpakt worden. Er staan veel machines, sommige dingen worden toch nog door de mensen gedaan. We mochten zelf ook even een machine bedienen, die om fruit in kleine stukjes te snijden.

We zijn ook te weten gekomen dat verse fruitsla op eigen nat , eigenlijk niet op eigen nat is. Ze doen daar een soort van limonade bij om het zoeter te maken. (water met suiker en nog 2 E- producten). Als je fruitsla wil zonder extra suiker, moet je die zonder sap kopen. We kregen op het einde van de rondleiding ook allemaal zo een potje verse fruitsla zonder sap. Lekker !

Ze werken er bijna niet met bio producten, behalve de citroenen.

Het was daar ook koud. Dat is ook belangrijk. De groenten en het fruit moeten lekker fris blijven.

DSC03351 DSC03348
 

Comments are closed.