auteurslezing Debbie Lavreys

In kader van de jeugdboekenweek mochten we vanuit de gemeente Alken naar een auteur gaan luisteren. voor onze klas was het Debbie Lavreys. Zij maakt heel mooie tekeningen, ze werkt vaak met acryl verf. Dat is een verf die behoorlijk snel droogt en waar je in laagjes mee kan werken. Geduld, even wachten nog wat werken, nog iets aanpassen, aaien over het doek, … . We oefenden het en maakten zo leuke illustraties die we voorzagen van teksten. Die koppelden we en zo maakten we het grote verhalenboek van de eerste graad.

Heel trots en fier overhandigden we het aan Debbie. Ze kon zien dat we ons door haar lieten inspireren en gaf complimentjes over het resultaat.

Zelf vertelde ze heel erg vrolijk en vol passie over haar boeken. Ze had ook een verhaal meegebracht en vertelde het met prenten die geprojecteerd werden. Er was een leuke verrassing want Roodkapje en de wolf doken er soms in op. Dan moesten we iets doen en verdwenen ze weer! De hele dag hebben we ze nog gezien in onze klas, ‘t waren echte deugnieten.

Namiddag konden we met het materiaal van Debbie nog wat verder werken.

Ons grote leesboek bracht ook de start van de leesmetermaand.

Elke dag lezen we  10 minuten thuis en 10 minuten in de klas. De bladzijdes die we lezen noteren we op ons blad. Voor elke bladzijde kleuren we een cm op de klasmeters. Zo lazen we de eerste dag al meer dan 400 cm bij elkaar!

Benieuwd hoeveel we in 1 maand kunnen lezen!

 

Comments are closed.