vrije teksten

Ik zat nog in het tweede en ik was zo benieuwd naar wat ik in de vakantie ging doen.
Want morgen was het al vakantie.
En ik kon niet wachten om in mijn nieuw huis te wonen en te zien.
Als je aan de vakantie denkt, dat is leuk.
Natuurlijk heb ik in de vakantie allemaal leuke dingen gedaan.
En dan was het zo ver, de eerste schooldag.
En we hebben allemaal leuke dingen gedaan.
En ik heb een toffe klas!

Fien

 

Er was een klas, ze gingen naar de dierentuin. Ze zagen een giraf en een olifant, als dat er is, en een aap.
Dat staat ook in mijn Suske en Wiske boek!

An-Sofie

 

Een paar jaar geleden had iemand iets dom uitgevonden: een sigaret. Mensen vonden dat goed, maar ik niet. Ik ben zelfs boos. Je longen worden er zwart van. Daarom zeg ik STOP! STOP met dat verschrikkelijke ding en ik vind dat mensen moeten stoppen.

Pemma

 

De school is leuk, maar het is veel werken en leren maar het is toch wel leuk als ik kan slingeren en het is leuk met alle kinderen samen.

Kyra

 

Er was eens een klas en ze gingen kamperen en ze mochten fruit eten en in bergen klimmen en ze zagen een beer en ze klommen zo snel naar beneden en de beer kon niet volgen!

Zeb

 

Er was een  ezel en een boer. En die boer zei ik word blut als ik nog zoveel eten moet kopen voor de ezel. Ik geef hem wat minder, hij trekt de kar nog!

en ook

Er was eens een man en die was heel saai en stom, maar ook wel een beetje leuk, maar…

Nota: deze vrije tekst doet me denken aan een meesterwerk:
Er was eens een man die altijd rechtvaardig was.
~Herman de Coninck

en ook

Er was eens een jongen en die was heel blij. Maar oké, hij was blij omdat hij de baas was van de club low POWER shadows. En het is gedaan.

Mingus

 

De tweeling.

Er waren eens twee meisjes. Het was een tweeling, ze waren gehecht aan elkaar, want als ze uit elkaar gingen, dan kwam een wolk boven hun hoofd. Door een vloek dus ze gingen de vloek van de heks verbreken. En dat was het einde!

Emma en Aayah

 

Ik was gisteren ziek, dat was niet fijn. Ik moest overgeven en ik at bijna niks. Ten slotte ging ik buiten in de zon zitten. Toen ging mijn mama Clara (mijn zus) ophalen, toen ze thuis kwamen had Clara een papieren kroon bij voor mij.
Daarna speelden we even en daarna gingen we eten en toen was mijn dag gedaan.

Helena

 

Er was eens een blabla en die blabla zei tegen de andere blabla blaablaablaabla. Dan zei de andere tegen en ze leefden nog lang en gelukkig

Maartje

 

Ik ben Julien en ik ben helemaal klaar om een avonturier te worden. Voor dat je een avonturier word, moet je er wel echt klaar voor zijn.

en ook

Er was eens een ridder die heel goed kon vechten. Toen hij zijn eerste gevecht deed, was hij bang. Zo bang dat hij niet wou vechten. Hij rende naar het kasteel. Zijn baas was boos. Toen begon de avond. De ridder had geen zin om te slapen want hij wou niet vechten tegen een draak. Hij had te veel schrik. Toen het ochtend was, was het zover, hij moest vechten tegen een draak die heel sterk was. De ridder was heel moe want hij had niet geslapen dus hij was zeker dat hij ging verliezen. Hij was super bang!

en ook

Maandag is mijn opa dood gegaan en woensdag was het zijn begrafenis. De rest van de week was het fijn en na de begrafenis waren er sandwiches en konden we ergens staan waar het heel hoog was. Dat was het.

Julien

 

Er was eens een klas en die klas was met 24 kinderen. En de meester noemde Tom en de juf noemde Carmen. Ze waren heel leuk. We hebben heel veel dingen gedaan op al deze weken. Rekenen, taal, vrije tekst en van die dingen. We hebben al heel veel geleerd over composteren en we hebben het ook zelf mogen doen!

Meskerem

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.