Afdeling op volle toeren…

In onze wijkafdeling van Harry Potter werd er les gegeven in kruidenkunde: paddenstoelen bestudeerd, steranijs geroken, kaneel, jeneverbessen, laurier… allerlei kruiden passeerden onze handen en werden in een experimenteerfase tot drankje omgetoverd.

Daarna gingen we echte zalfjes en olietjes maken. Een lavendelolie voor zachte handen, een rozenzalfje voor je gezicht, een tijmolie voor je salade of lijf en een spierzalf met basilicum. Afwegen, recept volgen, fijnmalen, … en wachten. 

Iedereen kreeg een kruidenboekje en reissetje zalfjes mee naar huis. 

 

In de les toverdranken werd er met inhoudsmaten gewerkt. Met voorbeeldmaten werd er de liter, cl en ml besproken en werden er toverdranken om van te smullen gebrouwen. 

 

In een les over fabeldieren werden er heel mooie dieren verzonnen en deze vormden we om tot een heus verhalenboek over fabeldieren uit de eerste graad. In de taallessen lazen we over de centaur, feniks, zeemeermensen, … en leerden we zo heel wat bij. Bij onze slijmbaltest moesten we prenten bij namen sorteren, dat lukte aardig!

we speelden ook zwerkbal en trainden voor onze afdelingen. 

We bouwden een heus Zweinsteinkasteel in onze doe-klas en werkten samen om steeds verder en groter te geraken. 

We zongen heksenliedjes en leerden gedichtjes over tovenarij.

Op heel veel vlakken bereiden we ons voor op de slijmbalproeven of onze projectvoorstelling! 

We verdienden ondertussen heel wat punten voor onze wijkafdeling en ja, je raadt het wel we wonnen en kregen een hele vrije werktijddag cadeau! Dank je wel Harry, Arjaan en Nette voor de leuke tekst en ideeën!

 

 

Comments are closed.