naar het Labierint in Wellen

We wilden graag eens naar een restaurant. Jeroen Meus had het veel te druk, maar hij antwoordde ons wel op onze vragen via mail. Linda kende een kok in Wellen : Jeffrey. Hij ontving ons in zijn restaurant. Hij was zeer enthousiast en vertelde eerst over de verschillende beroepen en de werking van zijn zaak. We konden veel zien en mochten vooral ook veel DOEN 🙂 Daarna kregen we een rondleiding en gingen we aan de slag.

We mochten een bestelling ingeven in de computer, die kwam dan automatisch in de keuken terecht We tapten ons eigen pintje water  (aan de bierkraan) . Maar we mochten ook echt aan de slag in zijn keuken. We deden dat in 4 groepjes :

1. het groepje in de koude keuken : groenten snijden en daarna in bakjes met een etiket op in de koelcel plaatsen

2 het groepje in de warme keuken : gehaktballen met ajuin maken en bakken

3 het afwasgroepje : alles wat vuil gemaakt is afwassen met een echte restaurant vaatwasser

4 het dessertgroepje : chocoladebrownies met meelwormen maken aan de hand van een recept

We schoven een paar keer door, zodat iedereen 3 verschillende dingen kon doen. Daarna aten we alles op in het restaurant. We mochten ook zelf de tafel dekken en afruimen.

DSC03448 DSC03442 DSC03435 DSC03438 DSC03436

Het was zeer leerrijk ! DANK JE WEL JEFFREY !

 

 

Comments are closed.