week 5 of een kakweek ;)

De laatste groep ging met Beatrijs aan de slag en verwoordde nadien knap de kenmerken van hun zelfgekozen dier.

Met de andere groep werd er een weetjesboek van spik en spek gelezen over snelle en trage dieren. Heel wat weetjes kwamen we te weten en nadien werd er een luisterproefje gedaan… wie had goed opgelet?

Kennen jullie het verhaal van de mol die wou weten wie er op zijn kop gepoept had?

Nou wij wel. We lazen het vol verbazing en met veel gelach. Daarna gingen we aan de slag want kak, dat is ook een spoor. Met dat spoor kan je onderzoeken welk dier er voorbij kwam. De prenten werden bestudeerd en in een kleine groep werd er geëxperimenteerd en kak gemaakt. Eetbare krachtige kak (powerfood). Dadels, rozijnen, pitjes en zaden, kokosvet, pindakaas, cacaopoeder, speculaaskruiden en nog veel meer kon in de kak.

Het resultaat was dat elke kak anders werd en we er hard om moesten lachen. Op vrijdag waagden we ons aan de kak en moesten toegeven dat we dat goed gedaan hadden! Ze smaakten heerlijk!

Binnenkort vertellen we onze ouders en familie over dit project, dus we starten met een uitnodiging …

Dat was al heel leuk! Volgende week gaan we naar de zoo! Jipie

 

Comments are closed.