doorschuif

Op donderdagnamiddag hielden we de jaarlijkse doorschuif. Voor onze groep was dat wel grappig, want net in de voormiddag hadden we ook al kleutergraad gehad. Dus het enige verschil was … Gerda was er niet meer bij maar wel twee begeleidsters in de eerste graad die samen met de kinderen een soort van ganzenbord speelden …

We starten eerst met even aankomen in de praatronde en het bespreken van onze klas en onze gewoontes. De kinderen van het nieuwe tweede vertelden honderduit en de nieuwelingen luisterden vol overgave.

Daarna gingen we aan de slag. We verdeelden ons in 4 groepen. Hoe zat dat dan? groepjes van 4? Nee we ontdekten dat we dan 6 groepen hadden en dat mocht niet. Dus tweede poging: groepjes van 6-7 kinderen in een mix van eerste en tweede leerjaar. Leuk.

Daarna kwam elke groep aan bod om een groepsnaam en groepsfoto te laten maken. Dobbelen maar! Bij elk vakje hoorde een categorie en daarbij een opdracht. Spelend leerden we elkaar en de klas beter kennen.

Twee winnende groepjes en twee groepjes op hetzelfde vakje gestrand bij de speeltijd.

Een leuke namiddag met veel gekheid en spelplezier.

 

Comments are closed.