De energiekoffer

Dag allemaal,

Wij zijn de klimaatbende “de 23-kippen” die nu 2 weken werkt rond het klimaat. We onderzoeken 4 grote onderdelen: verwarming, sluipverbruik (= Het elektrische verbruik van toestellen op momenten dat ze niet gebruikt worden.), verlichting en ventilatie. We kregen een energiekoffer in de klas. Het is de bedoeling dat wij echte energiedetectives worden. Wij hebben in de koffer verschillende spullen gevonden om metingen te doen rond energie. Het is de bedoeling dat wij in de verschillende klassen op onderzoek gaan naar energievreters (= materialen die veel energie verbruiken). Wij zijn nu de temperatuur aan het onderzoeken in de klas. We kwamen tot de vaststelling dat er geen goede ventilatie in onze klas is. We bedachten oplossingen hiervoor. Tijdens de speeltijden zetten we alle ramen open en zetten we de chauffage uit. Zo kan het beter verluchten. Dit hebben we al opnieuw gemeten en dit blijkt een goede actie te zijn. Onze CO2-meter liet ons zien dat verluchten zorgt voor een goede ventilatie in de klas.

We gaan nu nog verder op onderzoek naar energievreters in de school. We doen ons best om zoveel mogelijk acties te vinden die beter zijn voor het milieu.

 

Comments are closed.