monsterlijke bosklassen dag 3

Dag 3

We moesten onze koffers inpakken want het was de laatste dag.

Na het ontbijt deden we spelletjes.

Wij deden tik tak boem met waterballonnen, wij sprongen ook op de schaduwen.

We kregen ook een bellenblazer en bliezen mooie woorden over de bosklassen in de lucht. We vertelden hoe we het vonden.

We speelden kat en muis maar dat werd dan spook en spokenvanger!

Tijl en Lucas

Na het middageten namen we afscheid van Hotel Anderrijk. Het was fijn!

We gingen zwemmen in Dommelslag.

De wildwaterbaan was eng, gevaarlijk maar ook spannend.

Het buitenzwembad was koud wanneer je eerst binnen was geweest.

De bandenglijbaan was leuk en groen.

Het golvenbad  was fijn.

Het was te kort ! De douches waren heel warm en fijn.

Op de matten werd het druk toen iedereen erop wou, daarvoor was het wel leuk!

Gijs, Sheymaa en Aagje.

 

En ook na de bosklassen zinderde de Andere vibe door onze klas… we ontvingen zelfs deze mail van Vlad!

 

Hey,

 

Hier een mailtje van Vlad!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van jullie tijd in anderrijk? Ik vond jullie aanwezigheid wel super. Juf Julia vroeg me naar het recept van de bloedburgers, blijkt dat jullie die wel lekker vonden. Dus ik kon niet anders dan jullie het recept hiervan even doorsturen.

Bij deze, welke lekkere dingen deed ik hierin?

 

Voor 6 tot 8 burgers heb je nodig:

  • 2 kleine voorgekookte rode bieten
  • 1 rode ui
  • 240g rode nierbonen
  • ongeveer 70g fijne havervlokken
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • broodjes en groenten om bij de burgers te serveren

 

De bereiding:

Schil de rode ui en snipper hem fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de uisnippers tot ze glazig zijn.

 

Doe de gare rode bieten en bonen in de keukenmachine en mix fjn

 

Roer het bieten-bonenmengsel, de uisnippers, sojasaus, eetlepel olijfolie en kruiden door mekaar. Meng alles goed en voeg dan beetje bij beetje de havermoutvlokken toe tot je een stevig mengsel hebt. Breng op smaak met wat peper en zout.

 

Zet het burgermengsel minstens een uur in de koelkast en test daarna of je makkelijk een burger kunt vormen. Het mengsel moet goed plakken, maar mag niet te vochtig zijn. Is het te nat? Dan voeg nog een beetje havermout toe. Is het te droog? Dan voeg je een beetje water toe.

 

Maak je handen lichtjes vochtig en vorm de burgers, laat ze nog even opstijven in de koelkast. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de burgers aan beide kanten tot ze bruin kleuren en goed warm zijn.

 

succes ermee en laat me gerust weten of jullie mama en papa het lekker vinden!!!!

 

hmmmmmmmmmmm

 

vele groetjes

VLAD

 

Comments are closed.